Creatief!

Vast in strijd met de conventies, maar het ziet er wel mooi uit dit stukje huisnijverheid:

http://www.openstreetmap.org/#map=19/51.91332/4.49897

Nou, inderdaad, moet een heel werk geweest zijn.

Dit lijkt me het OSM-equivalent van kantklossen :slight_smile:

:laughing:

Ja, maar alle gekheid op een stokje, dit is natuurlijk nooit met de hand in een OSM editor gedigitaliseerd. Overduidelijk gevalletje van een CAD bestand import. Onmogelijk om zo nauwkeurig in een OSM editor de lijnen perfect parallel te krijgen met handmatige edits.

Misschien is dus “computergestuurde breimachine” een betere beschrijving :wink:

Heb de tagging van de structuur trouwens maar meteen gecorrigeerd van building=yes naar man_made=bridge, en de draagstructuur / fundering naar bridge:support=lift_pier volgens Wiki.

Alleen layer=1 lijkt voor de rendering van de multipolygon niet te werken?

Layer=1 heeft nooit gewerkt voor iets anders dan de weglijnen en spoorlijnen. Dit is de grote mythe van OpenStreetMap Carto, dat het wel zo is. Thematische layers worden slechts op een op een bepaalde manier gestapeld, wat soms de indruk wekt dat het zetten van layer=x invloed heeft op iets anders dan de weglijnen en spoorlijnen.

Mijn nog niet afgeronde ArcGIS Renderer gaat wel daadwerkelijk het correct stapelen van man_made=bridge objecten op basis van layer=x ondersteunen. Fly-overs worden daarmee mooi weergegeven, waarvan ik hier op het forum al eens voorbeelden heb laten zien in andere threads (zie b.v. hier: https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=52338&p=4)).

Of dat ooit ook bij Carto gaat gebeuren, weet ik niet, het is al wel eens bediscussieerd.

Verder is er weer een synchronisatie-probleem aan de gang tussen de OSM servers, zie de Platform Status pagina:

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Platform_Status

Daardoor geeft o.a. het opvragen van de echte data via de “Kaartgegevens” optie op de website, een verouderd beeld te zien.

Inderdaad creatief, maar mijn browser reageert even niet als ik met “nabije objecten opvragen” de Hef wil selecteren. Voor de responsiviteit van de webinterface is deze multipolygon met een bizar aantal inners niet heel goed.

In iD is de boel ook haast niet te editten vanwege hetzelfde probleem. JOSM heeft er minder moeite mee.

Overigens hierbij nog een plaatje van wat mijn persoonlijke ArcGIS Renderer for OpenStreetMap er nu van maakt. De zalmroze kleur is omdat De Hef ook als touristische attractie is getagged, en daarmee deze opvallende kleur als overlay meekrijgt. Daarmee valt hij als alle touristische attracties lekker op in de kaart.

Belangrijker is echter dat hier wel de brug correct over de wegen ligt doordat mijn renderer de layer=1 gebruikt voor man_made=bridge features i.t.t. Carto.

Het vergelijkbare plaatje in Carto / Standaard stijl is deze:
http://www.openstreetmap.org/#map=18/51.91289/4.49899

Als man_made=bridge zal er geen 3D rendering meer plaatsvinden.
Dit klopte sowieso al niet, want er was geen min_height aangegeven.