Complexe overpass query met OpenVelomobileMap

Als velomobilst speel ik al langer met de gedachte om iets met OSM te gaan doen speciaal voor velomobielen. Om een beetje gevoel te krijgen waar je dan mee te maken krijgt heb ik een Overpass kaartje gemaakt (variatie op een thema) De OpenVelomobileMap (=nog in ontwikkeling) Daarbij liep ik tegen het volgende aan. Een velomobiel mag dan wel snel zijn maar als je een cycle_barrier (=node) tegenkomt gaat de vaart er aardig uit, kun je meestal omkeren en ben je opeens niet meer zo snel :wink: . Met overpass is het niet moeilijk om alle cycle_barriers te laten zien maar een groot deel hiervan zitten in de highway=footway (=way). Daar mag je meestal toch niet fietsen en dus zocht ik naar de barriers (node) in wegen (way) waar je wel mag fietsen. Met hulp van Roland Olbricht (de maker van Overpass) ben ik er achter hoe je dat kunt doen. De queries in de OpenVelomobilemap zijn nog niet volmaakt maar het leek me al wel zinvol dit te melden zodat anderen die me overpass werken hier wat aan hebben.

Meer overpass info is hier te vinden.

Voor wie nog meer Overpass wil leren, er is een Google Summer of Code project voor een beter leertraject: http://osmlab.github.io/learnoverpass/en/
De student houdt een blog bij: http://arianv.com/series/gsoc-2015/

Bedankt voor de link. Vooral deze ziet er goed uit en geeft meer context. Ik blijf het wel ingewikkeld vinden maar kom gelukkig steeds een stapje verder. .