Camping - ook het gebied markeren?

Na 2 weken fietsen op Ibiza en Mallorca weer terug bij OSM! (Er valt daar trouwens ook nog heel wat te doen op OSM gebied).

Maar nu weer hier:

Hoe een camping het beste te taggen? Alleen een node of ook het gebied van de camping (met evt. hek enz.)?
En als je een camping in een bosgebied hebt (landuse=forest), en je wilt het gebied van de camping ook markeren (dus niet alleen een node plaatsen), wordt dat dan een multipolygon waarbij de camping een uitsnede in het bos is?

Hoi Marc, volgens de Wiki heb je beide mogelijkheden, niet tegelijk. http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:tourism%3Dcamp_site
Eigenlijk tricky, de een tagged a node en een ander een gebied. Hoe zoek je dan naar een camping ? In het bos ging ik voor een node, tenten tussen de bomen (liever niet) maar alla. Bij een open veld kan er wel een area tag op. Heb je al bij andere campings naar de tags gekeken ?
Bij deze http://www.openstreetmap.org/#map=17/51.75642/3.86407 staan de tenten op een veld tussen de bomen. En bij deze, http://www.openstreetmap.org/#map=17/51.82238/3.91260 , is er bij de And import een area gemaakt, P2 geeft beide een tentje. Kies maar. Ik weet niet wat er meer gebruikt wordt, daar is wel een tooltje voor.

Taginfo twee keer zoveel nodes als vlakken voor campings. Allebei echter veel gebruikt, dus OK.

Wildzicht, Leersum gisteren weiland veranderd in een camping. Is getagged als vlak. Geeft een groen kleurtje, dat iets lichter is dan gras. Plus een icoon in het midden (zonder dat ik daar zelf een punt voor hoef te zetten).

Bedankt voor de toelichtingen, maar één vraag blijft nog onbeantwoord: Wat te doen als ik binnen een bosgebied (landuse=forest) een tweede gebied wil aanmerken als camping waarbij ik dus niet één node wil aanmaken maar doelbewust het terrein van die camping wil markeren als vlak binnen dat andere vlak.
Hier bv. http://www.openstreetmap.org/#map=18/52.11506/5.37818
Die camping is een duidelijk afgesloten gebied (alleen toegankelijk voor leden van de NTKC) en met hekken afgeschermd van de openbare weg.
Dat moet dan toch echt een multipolygon worden? Zoals het grasveld op de camping dat nu al is.
Je krijgt dan de situatie dat je een bosgebied heb met als inner een camping en daar weer als inner een grasveld in.
Dat is dus wat anders dan wat Cartinus beschrijft, want hij wijzigt de landuse=* van een gebied, terwijl ik die wil handhaven, maar duidelijk wil maken dat er een camping in het bos is waarbij ik dus ook de grenzen van die camping wil markeren.
Ik laat het voorlopig even zo, en kan misschien alleen het hek om de camping nog aanbrengen.

En als je goed inzoomt:

http://www.openstreetmap.org/edit#map=19/52.11416/5.37619

dan zie je bv. dat de grenzen van de bospercelen en het wandelpad echt verkeerd liggen (ik heb daar ook gelopen met een GPS) en feitelijk een meter of 15 naar het zuiden moeten. Allemaal 3dshapes, kan ik dat aanpassen?

Marc dat worden denk ik dan multies met inners en outers, complex maar het kan. Voor metingen met GPS ga ik altijd voor correcties ten opzichte van import, als er controles in de meting zitten. Zoiets als reeds gecarteerde wegen en kruispunten, meerdere metingen van dezelfde way is trouwens nog beter, maar vaak kom ik ergens een keer en om nu heen en weer te lopen ?

Ik zou gewoon het terrein van de camping tekenen, er een tourism=camp_site tag op zetten en er geen inner mp van dat bosgebied van maken, want die stukken bospercelen zijn versnipperd en kunnen deels binnen, deels buiten de camping liggen. Zoiets als deze camping: http://www.openstreetmap.org/way/36735448

Via de oudste boscampings het Franse Camp, de Zevenlinden en Bakkum met area :), kom ik hier http://www.openstreetmap.org/#map=17/52.53222/4.64399 , geen area, maar wel losse scrub gebieden gevuld met tenten of caravans in het bos. Oude import en correcties. Maar ’t heeft nu nog wat aanvullingen nodig, ’n lokale mapper misschien ? Er is dus nog wat te doen aan de camping tags, maar geldt dat niet voor de hele databank ? Aansluitend deze http://www.openstreetmap.org/#map=16/52.4111/4.5536 waar de tenten nu al buiten de area, dated 2014, staan :frowning: