Camerabewaking: overheid, particulier en crimineel...

Graag zou ik eens willen peilen of- en hoe groot de interesse is om camera’s in kaart te gaan brengen. Steeds meer overheden gebruiken die dingen om “de veiligheid te verhogen” maar er zijn ook steeds meer bedrijven en particulieren die overal camera’s ophangen. Nu die dingen haast geen hol meer kosten, zie je ze op steeds meer plaatsen verschijnen. Tot voor kort waren het alleen criminelen en ander gespuis die (het liefst een dome) camera hadden waarmee ze de hele omgeving in de gaten konden houden. Daarna zag je ze camera’s verschijnen bij de woningen en in wijken waar (op het eerste oog) weinig te halen valt, maar nu zie je ze op steeds meer plekken.
Zelf heb ik een schurfthekel aan die dingen (voor diegene die dat nog niet duidelijk was) dus ik ben zelf begonnen om ze in kaart te brengen, maar dat heeft natuurlijk weinig nut om dat in mijn uppie te doen.

Zijn er meer mensen hier die iets met privacy hebben en die eventueel bereid zijn om hier een deelprojectje van te maken oid?

Goed idee maar mijn woonplaats is groter dan het lijkt.

Via OpenPoiMap is goed te zien dat Kerkrade inderdaad nog niet echt veel camera’s heeft gemapped.
Amsterdam doet het wat beter. En in Antwerpen zijn ze goed op dreef…
Overigens heb ik OpenPoiMap zojuist een update gegeven en zijn we inmiddels bij versie 1.29a
Als je OpenPoiMap nog niet kent, lees dan zeker ook de wiki.

Er zijn een aantal apps die hiervoor geschikt zijn (of kleine uitbreiding nodig hebben). Kijk eens naar https://f-droid.org/packages/org.daylightingsociety.wherearetheeyes/ en https://github.com/westnordost/StreetComplete/issues/87

Hi, er is eerder ook een topic hierover geweest:
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=58610

Ik zal in Puttershoek eens kijken of ik wat kan taggen.

Bedankt voor de reacties!
@Martin: misschien beide topics even samenvoegen? :slight_smile:

Delft is bijna klaar.