Bussipysäkin sijainnista

Hei,

Olen viime aikoina vienyt ja päivitellyt bussipysäkkejä ja seuraava kysymys on noussut esiin: mihin bussipysäkki tulisi sijoittaa? Wikin suositus on yksikäsitteisesti se, että bussipysäkki ei olisi osa katua jolla bussi kulkee vaan se tulisi sijoittaa tien viereen sille puolen tietä jolla pysäkki on. Tämä on minusta ihan ymmärrettävää ja ok. Mutta mitä tulisi tehdä pysäkeille jotka ovat osia tien vieressä kulkevassa jalkakäytävässä eli yksi footway:n node on bussipysäkki? Onko tästä olemassa jokin päätös taikka hiljainen ymmärrys? Mielestäni pysäkki ei kuulu jalkakäytäväänkään vaikka se sillä toki yleensä onkin. Tällöinhän myös taksitolpat ja penkitkin pitäisi periaatteessa laittaa nodeina jalkakäytäviin :wink: Merkkaaminen karkaisisi käsistä melko nopeasti :slight_smile:

Lähinnä asia kiinnostaa siksi, että kun nyt olen luonut uusia pysäkkejä ja päivitellyt vanhoja niin tuntuu hieman oudolta ylläpitää kahta eri konventiota. Ja uutena kartoittajana olen ujo siirtelemään jalkakäytäviin kiinnitettyjä olemassa olevia pysäkkejä :slight_smile: Kuinka asiassa tulisi edetä?

Ircissä tähän aikoinaan päädyttiin, pysäkkien merkkaamiseen pääsääntöisesti jalkakäytävän nodeksi ja ainakin seuraavia perusteluja sivuttiin

  • “oikein” paikka pysäkille on tolpan sijainti, tai katoksen kohta johon odottaisit bussin oven pysähtyvän, ts. menosuunnassa takapääty mutta myös katoksen keskikohtaa on käytetty.
  • sikäli kuin jalkakäytäviä erikseen on lisätty, olisi jalankulkija täsmällisintä ohjata reitityksessä siihen jalkakäytävälle sen noden kohdalle
  • pysäkiltä lähtevä matkustaja siirtyy “maagisesti” jalkakäytävältä autotielle kun astuu bussiin

En pitäisi pahana taksitolppien merkkaamista jalkakäytävän pisteeksi, siinähän sitä seisoskelisi jos taksia tolpalta etsisi. Mutta myös se tolpan puhelin on joskus jalkakäytävän reunassa kadun puolella joten käytännöt on vaihdelleet.

Penkki on useimmiten kävelytien sivussa ja sijoitus irralleen kävelytiestä yrittää kuvastaa tätä.

Ok. Laitan tästedes pysäkit jalkakäytävänodeihin. Ajattelinkin että näin asian täytyy mennä kun Keep Right koko ajan valittaa pysäkeistäni :wink:

Sivuston http://aikataulut.ytv.fi/pysakit/fi/ perusteella Helsingissä näyttäisi olevan 2788 pysäkkiä. OSM:sta löysin näistä 499 yhdistelemällä highway=bus_stop -kohteiden ref-tagin ja pysäkkiluettelon tunnuksen perusteella. Pysäkkejä on kartalla varmasti paljon enemmän, mutta niiltä puuttuu ref-merkintä, jota käytin vertailuun.
Vertailun tekemisessä oli muutamia ongelmia. Ensinkin tunnukset ovat virallisesti neljän merkin mittaisia merkkijonoja, eli tunnuksissa on etunollia. Pysäkin kyltissä etunollia ei kuitenkaan taida olla, koska OSM:in ne on tallennettu ilman etunollia (paitsi yksitoista 02xx-sarjan tunnusta). Toisaalta ennen pitkää tulee hankaluuksia siitä, että muuallakin maassa on keksitty antaa pysäkeille numerotunnuksia, eikä pelkkä “ref=” riitä yksilöimään hakua. “Is_in” voisi olla hyvä lisä, paitsi jos esimerkiksi YTV:llä sattuu olemaan kuntarajat ylittävä tunnusjärjestelmä.

Minä voisin periaatteessa julkaista listan niistä pysäkeistä, jotka eivät löydä paria tai joiden tagit pitäisi tarkistaa. Koska tämän tiedon alkuperä olisi YTV:ltä keräämäni listan puolelta, niin kyseessä voisi olla joku laiton tietokanta tai muuta vaarallista. Mutta olisikohan siitä jollekin iloa, jos tekisin listan niisä OSM:in tietokannasta olevista kohteista, joille a) löytyy vastine YTV:n pysäkkiluettelosta 499 pysäkistä ja b) lopuista pysäkeistä ja niiden OSM-ID:istä, jotka ovat jo OSM:ssa, mutta joilta puuttuu pysäkkitunnus? Näitä on varmaan muutama sata.

Kaikkien 2788:n pysäkin poimiminen ei tunnu kovin suurelta urakalta, jos niiden koordinaatteja nyt ei sattuisi suoraan YTV:ltä saamaan. Jos vielä jokaisesta pysäkistä ottaisi valokuvan, josta näkyy pysäkki ja pysäkkitunnus, niin voisi todistaa, ettei tietoja ole kopioitu. Onkohan joukkoliikenneharrastajien joukossa pysäkkibongareita? Olisi hauska saada OSM:iin Hesburgereiden lisäksi joku muukin aineisto, jonka voisi sanoa olevan täydellinen.

Etunollat on kylteissä, mutta niitä taitaa olla vain ratikkapysäkeillä - bussipysäkit alkaa havaintojeni mukaan 1000:sta. Vantaalla pysäkeissä näkyy numerot muodossa “V####” (helsinkiläisiä pysäkkejä pienemmällä), mutta harva jos yksikään niistä on vielä osmissa. Espoossa ottamistani kuvista ei pysäkkien numeroita näy missään; mainoksellisia pysäkkejä huoltava mainosfirma läiskii omia tunnusnumeroitaan kyllä.

Pysäkkilistojen esittäminen (mallit a ja b) voisi olla hyödyllistä, selkeästi numerosarjoista puuttuvia voisi tietoisesti tarkistaa. Toisaalta ytv-listaasi vertaamalla voisi tehdä yhteenvetotietoja: pysäkeistä välillä 1000-1099 on osmissa x/100 kpl; välillä 11xx y/(100-n) kpl jne. Selkeästi osa numeroista on jätetty välistä, koska esim. Itä-Helsingissä on 4xxx-sarjan pysäkkejä. Toki tällaisen ylläpito/säännöllinen päivittäminen on …

Jos jotain hostaustilaa (kuvat veisi vähintään 400 Mt, mahd. moninkertaisesti) olisi niin mikäettei keräisi pysäkkikuvatkin (lisää ylläpidettävää :D). Samalla tulisi (lopulta) jäljet ja muut Helsingin keskimäärin heikoimmin kartoitetuista (kattavuudeltaan) eli itäisimmistä alueista, joissa on paikoin vielä tarkistamattomia vain yahoo-kuvista piirrettyjä juttuja. Olisiko tämä se juju jolla suomessa lähtisi kartoitustapahtumat vähän käyntiin, kun kaikki lähinnä itsekseen kiertelee… tuskin edes.

Kuvat ainakin Flickriin. Hoksasin viime viikolla että siellä jo on jonkin verran kuvia pysäkeistä (ei varsinaisesti pysäkeistä mutta kuvia joissa pysäkki on hyvin keskeinen tekijä) http://www.flickr.com/search/?q=helsinki+pys%C3%A4kki. Päivittelin viime viikolla muutamia pysäkkejä juuri noista kuvista varmistamieni nimien ja refien perusteella :slight_smile: Jonnekin muualle ne on tietenkin hyvä saada kootusti talteen mutta Flickrin kautta niiden jakaminen ja tagittaminen on yksinkertaista.

Jos joku tekisi wikiin pohjan vaikka nimellä WikiProject_Finland/Helsinki_bus_stops, niin minä voisin syöttää sinne jotain tietoja ja koittaa päivittää niitä vaikka kerran viikossa. Jos lähtee siitä, että listat tehdään vain sen tiedon pohjalta, mitä OSM:ssa on, niin mitään mielettömän helppoa tapaa puuttuvien pysäkkien löytämiseksi ei kyllä tule olemaan. Mutta jos wikissä olisi “ref”-tagin perusteella järjestetty luettolo jo kartoitetuista pysäkeistä, niin esimerkiksi painetun aikataulukirjan pysäkkiluettelon perusteella olisi helppo katsoa linja kerrallaan, mitä vielä puuttuu. Toiseen kohtaan wikiä voisi vielä laittaa linja kerrallaan merkinnän, kun linjan kaikki pysäkit on kartalla. Bussilinjoja on 126 kappaletta eli ne jakavat urakan ihan mukavan kokoisiin osiin. Homma saattaa edetä ainakin alkuun hyvinkin nopeasti, aamulla löysin 9 km mittaiselta työmatkalla 30 pysäkkiä ilman ref-tagia. Tietysti jos jatkossa pyrkisi samaan, niin työmatka kyllä venyisi.

En aio tehdä hirveän paljon käsityötä, vaan ajaa vain aina vertailun ref-tagin perusteella pisteistä, joilla highway=‘bus_stop’. Eli ref-tagin merkitseminen on tärkeintä. Nimiä saatan katsoa huvin vuoksi, jos ref puuttuu, mutta automaattiseen vertailuun niitä ei voi käyttää, koska yleensä pysäkeillä on sama nimi molemmin puolin katua.

Laitoin eilisen tilanteen mukaan OSM:sta löytyneet 500 pysäkkitunnusta wikiin
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Finland/helsinki_bus_stop
Ei ole nätisti muotoiltu, olen pahoillani.

Osittain nuo tiedot löytyvät nyt sivulta http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Finland:Helsinki/bus . Kaikistä pysäkeistä ei vielä ole pidetty kirjaa: Mietin asiaa jokin aika sitten kun lisäsin pysäkkitaulukon sivun loppuun mutta ajatus vajaa 3000 rivisestä taulukosta ei hirveästi innostanut :wink: Mutta olisihan sekä ratikka- että bussipysäkkitaulukot dokumentaation tyhjentävyyden takia sinne laitettava. Ratikkapysäkit on viety nyt ilmeisesti kaikki OSMiin (Daeron näyttäisi päivittäneen kaikki puuttuneet pysäkit 12.-14.5) eli ratikkataulukko olisi nyt selvästikin paikallaan. Voisin tehdä sen itse nyt pikimmiten sillä ratikkapysäkit on helppo poimia maatiedostosta - niitä kun nyt on vain Helsingissä :slight_smile:

Puuttuvia bussipysäkkejä voi tosiaan olla vaikea paikallistaa… Itse en ole GIS -ihmisiä mutta osaisiko joku plotata karttapohjalle pysäkkinumerot jotenkin sillä tavoin havainnollisesti että olisi mahdollistä yrittää tunnistaa jotakin kuviota. Minusta meinaan näyttäisi siltä että saattaa olla että pysäkkinumerointi noudattaa/on yhteydessä
osa-aluekoodiin. Esim. Itä-Helsinki on Itäinen Suurpiiri (koodi 7), siinä on esim. Vartiokylän peruspiiri (koodi 701) jossa ovat Vartioharju (koodi 451), Puotila (koodi 452),… Malmin seudulla koodit alkavat kolmosella kuten myös pysäkkikooditkin. Kantakaupunki ei ole ihan linjassa: esim. Urheilutalon pysäkit alkavat 2:lla mutta osa-alue 1:llä (mutta jos alun ykkösen jättää pois yhteys taas löytyy).

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Finland:Helsinki/bus

Lisäsin nyt wiki-sivun kaikille ratikkapysäkeille:

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Finland:Helsinki/raitiopysakit

Ytv:n reittioppaaseen voi syöttää numeron “Mistä” ja “Mihin” kenttiin. Tarvitsee vain arpoa numeroita, jotka puuttuvat jo tehtyjen listalta: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Finland/helsinki_bus_stop
Listalla näyttää olevan samoja tunnuksia moneen kertaan, täytyy tarkistaa, onko vikaa tiedoissa vai kyselyssä.

Näyttää olevan selvää, että mitään listaa puuttuvista pysäkeistä ei voi tehdä. Tietohan olisi peräisin YTV:ltä, ja siitä olisi vain poistettu myös OSM:ssa olevat rivit. Ja paljon pysäkkiluetteloa pienemmätkin listat näyttävät pääsevän luettelosuojan alle http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/tekoik/1.6.html Joten täytyy vain tyytyä listaan jo OSM:ssa olevista pysäkeistä, ja päätellä, että mikäli joku eteen tuleva pysäkki ei ole tehtyjen listalla, niin sitten se puuttuu.

Tietokannasta katsottuna OSM:in pysäkkitilanne on nyt suurin piirtein sellainen, että noin 900 pysäkillä on paikka ja “ref” kunnossa. Lisäksi on noin 150 pysäkkiä, joille on tallennettu asiallinen “name”, mutta “ref” puuttuu. Ja sitten on vielä satamäärin pysäkkejä, jotka ovat kartalla pelkällä “highway=bus_stop” -tagilla ilman nimeä tai tunnusta. Eli yli puolet Helsingin pysäkeistä on jo kartalla tavalla tai toisella, ja loput varmaan kertyvät kesän aikana.

“Name” -tagista sen verran, että juuri sitä käytetään yleensä kartalla kohteen tunnuksena, niin myös retki-Garmineille tehdyissä OSM-kartoissa. Jotkut Karjatanhuanpolut eivät vaan tahdo oikein mahtua näytölle, varsinkaan kun ne ovat yleensä kaksittain molemmin puolin tietä. Siitä syystä tekisi mieli antaa nimeksi lyhyt pysäkkitunnus. Toisaalta se olisi kyllä tagien antamista renderöintiä varten. Sitä paitsi pysäkki numero 3169 ei suoralta kädelta tunnu ollenkaan tutulta, mutta pysäkin nimi Veräjämäki antaa jo paremman kuvan siitä, missä ollaan. Joten ilmeisesti on parasta antaa nimet ja tunnukset OSM:ssa tageille “name” ja “ref”, niin kuin ne yleensä on annettukin.