Building=construction?

Het viel me op dat er een soort inconsistentie zit in het taggen van dingen die in aanbouw zijn.
Op http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:construction wordt gedocumenteerd dat highway, railway en waterway de waarde ‘construction’ kunnen hebben, vergezeld van ‘construction=*’.
Bijvoorbeeld: ‘highway=construction’ met ‘construction=cycleway’, wat je dan verandert naar ‘highway=cycleway’ als het werk af is.

Je zou analoog daaraan verwachten dat een gebouw in aanbouw wordt getagd als ‘building=construction’ , met ‘construction=offices/apartments/hotel/…’.
Echter, volgens de documentatie hoor je dan ‘landuse=construction’ te gebruiken.
Dat lijkt me logisch als het een groter gebied betreft, bijv. een nieuwbouwwijk, waar meerdere gebouwen worden gemaakt.
Maar als er één gebouw in aanbouw is, lijkt me de combinatie ‘building=construction’ met ‘construction=*’ meer voor de hand liggend, en ook passend in de algemene manier van taggen van zaken in aanbouw.

Ik wil het gaan aanpassen op de wiki-pagina’s, maar het leek me goed om het eerst hier te droppen.

Misschien is er een goede reden waarom gebruik van ‘landuse=construction’ beter is dan ‘building=construction’?

Ik weet het niet, ik weet wel dat landuse construction heel handig kan zijn (zie bijvoorbeeld hier waar ik het heb gebruikt) http://www.openstreetmap.org/?lat=51.46012&lon=5.70657&zoom=17&layers=M )

Ik kom wel eens tegen dat er alsvolgt word getagd:
landuse=construction
construction=building
( http://www.openstreetmap.org/?lat=51.562288&lon=4.815476&zoom=18&layers=M ) (het was even zoeken omdat het vaak zo in de AND-input staat en dat dat meestal dan al gebouwd is en ik als ik het tegen kom dan dus verander, maar hier in breda vind ik er nog een)

Op zich is jou methode idd logischer alleen dan heb je wel opeens 2 verschillende manieren van bouwwerkplaats taggen, landuse=construction voor de hele wijk, en building=construction voor een gebouwtje.

@thug_n_g
Twee manieren is idd wat ik voorstel, en logischer vind:

Beide zijn te combineren, net zoals in jouw voorbeeld is gebeurd. Daar zie je landuse=construction samen met highway=construction + construction=unclassified, om in het bouwgebied een in aanbouw zijnde weg te tekenen.
Analoog daaraan kun je gebouwen op de bouwplaats intekenen.

Logisch toch? Dacht ik tenminste.