Brug in aanbouw

Brug in aanbouw toegevoegd, getagged als gewone brug met als extra tag construction=yes zoals in de wiki is aangegeven.

Bij de eerste tiles die gerendered worden, komt de brug tevoorschijn als een bestaande brug, niet met blokjes.

Nu weet ik nog dat een andere manier van taggen was highway=construction zoals ook in de wiki staat,

maar, Potlach vraagt dan om naar de tags te kijken, die erkent de combo van type weg met construction niet.

Kan niet 1-2-3 wat vinden hoe eea nu gerendered zou moeten worden, laat het maar even zo staan,

hoe gaan de routeplanners hier mee om?

doortrapper,
Hoe het met een brug moet weet ik niet.
Ik heb het met wegen zo gedaan;
highway=construction
cycleway=construction
tunnel=yes
zie

mvg jan

Doortrapper,

Kun je een permalink plaatsen van de betreffende brug ?

Jan,

Dat is inderdaad de manier zoals ik die ook kende, maar Potlatch zegt dan dat die de combinatie highway en constructie niet kent. Potlatch wil alleen de geeigende waardes zoals die deze via zijn iconen presenteert zien.

Kan de waarschuwing van Potlatch natuurlijk laten voor wat die is, en gewoon de highway=construction gebruiken, maar het is raar dat Potlatch als ‘officiele’ editor ergens voor waarschuwt wat de renderer als normaal beschouwt (persoonlijk vind ik de tag ’ constructie=yes’ ook eleganter dan de highway=constructie tag, maar dat terzijde).

De permalink:
http://www.openstreetmap.org/?lat=51.953726&lon=4.61017&zoom=18&layers=M

Zie http://www.openstreetmap.org/?lat=51.79754&lon=4.859573&zoom=18&layers=M Ik zet highway=construction en dan nog bridge=yes
In mapnik of ofm zie dan overigens niet dat het een brug is.

Ik vind dat ook vreemd. Op ‘gezag’ van http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Map_Features gebruik ik ook regelmatig de combinatie highway=construction in combinatie met construction=*. Ik ben in de veronderstelling dat wat op http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Map_Features staat geaccepteerde tags zijn. En je zou denken dat de programmeurs van Potlatch dat ook weten, en dat als input gebruiken.

Klopt de aanname wel dat de informatie op http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Map_Features gezaghebbend is?

Foutje in mijn scripts, zal het aanpassen.

De Potlatch programmeurs doen m.i. niet veel verkeerd (behalve dat ze als extra icoon bv. een ‘werk in uitvoering’ kunnen tonen, en als je daarop drukt de goede tagwaarden invult).

Tis meer de renderer die aangepast moet worden, zie link naar ticket dat al drie jaar open staat?
https://trac.openstreetmap.org/ticket/3220

Het probleem met Mapnik is dat het bestand dat alles aanstuurd met de jaren zo groot is geworden dan niemand er zich nog aan waagt om iets te wijzigingen. Maar er is beterschap op komst. Er wordt momenteel aan een volledig nieuwe versie gewerkt die ook met Tilemill kan bewerkt worden.
bron: de presentaties van State of the Map US

Dat is niet goed met Mapnik dan. Paar jaar geleden had je naast Mapnik toch nog de keuze uit een andere renderer op de openstreetmap kaart, maar die zie ik nu niet meer?

Heb de nieuwe online-editor iD eens geprobeerd, die geeft dan wel niet de construction tag als mogelijke waarde bij highway, maar als je die toch gebruikt heeft die er verder ook geen moeite mee. Dus dan maar zo highway=construction gezet (trouwens ook een mooie editor die iD, zal die voorlopig eens gaan gebruiken).