Booking.com appartementen op OSM

User Hotels World Online https://www.openstreetmap.org/user/Hotels%20World%20Online heeft een berg appartementen in Amsterdam die op Booking.com staan in OSM gezet.

Vinden we dit een goed idee?

Ik zie ook dat bij een deel van de appartementen de locatie op de kaart niet klopt. Bijvoorbeeld bij deze changeset: https://www.openstreetmap.org/changeset/56843089

Het is op zich data die met toegestane tags wordt geïmplementeerd maar ik heb het gevoel dat dit 1 een automatische import is en 2 veel fouten bevat omdat op booking.com vaak het exacte adders niet staat vermeld.

Ik krijg niet het idee dat het automatisch gebeurd. Het wordt in iD gedaan en er zit vaak wel wat tijd tussen changesets. Het lijkt mij geen probleem dat het getagd wordt, maar de manier waarop laat te wensen over. Ik zie POIs met adressen op verkeerde gebouwen, dubbele adressen en er wordt steeds weer die booking.com pagina toegevoegd terwijl veel van de toegevoegde appartementen gewoon een eigen site blijken te hebben.

In het topic van Jan Westerhof geeft hij aan dat de booking.com links referral codes bevatten. Het lijkt me zeker niet de bedoeling om reclame op OSM te hebben.

Gegevens van booking.com overnemen is ook duidelijk een rechtenissue.