Bewegwijzering, fiets.

Ik kwam deze site tegen.

https://wegnummers.nl/nl/xfsa.html

Is dit ook een route als het een nummer heeft?

In tegenstelling tot een knooppunten route, wat een meer toeristische inslag heeft.
Is dit dan meer een woon/werk, bewegwijzering route.

Dit zou je kunnen vergelijken met
Wegwijzerkaart
http://wegwijzerkaart.s200.nl/
Al eerder een topic over geweest.
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=64304

Het zijn bewegwijzerde routes, mapwaardig denk ik. Geen knooppuntroutes. Ik zou het denk ik voorkeursroutes noemen. Zoals de Amsterdamse S-routes voor auto’s.

lcn of rcn. Je zou met een kenmerk kunnen aangeven wat het hoofddoel van de routes is, maar ik denk dat het genoeg is om de ref te geven.

Voor zover ze nog bestaan en via de bewegwijzering onderhouden worden.

Ik heb die bordjes in Amsterdam nog nooit gezien voor zover ik het me herinner. Dus ik weet niet of ze nog bestaan. Hoofdnet fiets is volgens mij alleen maar een groep fietspaden waar extra in geïnvesteerd wordt en hebben alleen maar bestuurlijk nut. Het zijn dus absoluut geen bewegwijzerde routes. Ik vind het ook een beetje verwarrend dat dat plaatje op die pagina staat.

Mocht je overwegen om de F1, F2 en F3 uit Amsterdam in osm te zetten zou ik wel goed kijken of ze nog bestaan. Eventueel wil ik dat wel doen in Amsterdam.

Edit: bij nader inzien zie ik dat op die website ook staat dat die routes verdwenen zijn. Dus mijn post heeft niet zo veel nut meer

Geen haar op mijn hoofd!

Ik heb vergelijkbare genummerde routes in Rotterdam, die daadwerkelijk in de fietsbewegwijzering geïntegreerd zijn, als routerelaties toegevoegd. Bijvoorbeeld: Fietsroute 8.

Ja, ik zie het! Ik kende alleen de 11 van Rhoon naar Nieuwerkerk aan de IJssel, die is er al heel lang. Die staat er dus wel in alleen het gedeelte in Rotterdam ontbreekt - en dat klopt dan weer met het feit dat het me nooit gelukt is hem helemaal te volgen, en ik heb dat van beide kanten af meermalen geprobeerd.

Aanvulling: Ik heb hem nu maar s gevolgd en aangevuld. Ook tot aan de precieze plek bij Nieuwerkerk aan de IJssel waar het ding zomaar ophoudt op een wllekeurige rotonde, ipv naar het station of het centrum te gaan. Hier en daar is-ie niet helemaal vanzelfsprekend, maar in principe is de bewegwijzering aktueel! Die routes worden duideljk bijgehouden.

Aanvulling 2: Er is over deze routes nergens informatie te vinden, en als ik ernaar vraag begrijpen ze domweg niet waar ik het over heb! Ze denken dat ik op zoek ben naar mooie routes en raden LFs, themaroutes, knooppuntgidsen en anwb-kaarten aan of noemen een gebied want “daar is het ook mooi”.