Bedrijven waarvoor geen tags voorhanden zijn of moeilijk te vinden

Kan iemand me op weg helpen met een aantal tags?

Ik zit momenteel opgescheept met een hondentrimsalon en de dichtstbijzijnde tags die ik kan vinden zijn veearts en kapper. Dat laatste doen met dog=yes, of de eerste met craft=haircutter? :slight_smile:

Ook heb ik problemen met: een drukkerij, een broodbakkerij die niet aan particulieren levert (fabriek?), een arbo-dienst, een bedrijf gespecialiseerd in bedrijfskleding, een IT hard- en software developer in de security branch en een modelbouwwinkel.

Er lijkt geen plantenwinkel te zijn, alleen een bloemenwinkel.

Constructiebouw? Bouwbedrijf? Sportschool?

Wat doe ik met een schoenlapper die ook sleutels maakt?

Hier wat voorbeelden:
hondentrimsalon: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:shop%3Dpet_grooming
drukkerij: shop/office=printing
industriële bakkerij: industrial=factory met factory=bakery

Gebruik meestal google translate, https://taginfo.openstreetmap.org/ en http://wiki.openstreetmap.org en dan kom je al een heel eind.

De trimsalon ging goed maar printing en bakery schijnen er niet bij te staan.

Zoiets als een hondentrimsalon zou ik niet invoeren als veearts, met eventuele modificaites als ‘dog=yes’. Het is geen veearts, dus dan voer je iets fouts in. En een kapper is het ook niet.

In OSM kun je gewoon zelf nieuwe tags gaan gebruiken, biijv. hier shop=dog_grooming_parlour. Weliswaar zullen er weinig kaarten zijn die dit renderen, maar je hebt dan wel iets ingevoerd dat klopt.
Andere tags gebruiken om een icoontje in beeld te krijgen op de hoofdkaart van osm.org komt al gauw neer op taggen voor de renderer.

En in OSM wordt dan altijd Brits-Engels gebruikt voor tags, dus uitkijken om niet Amerikaans-Engels te gebruiken. Soms is het een iets andere spelling, soms een compleet ander woord.
Je kan altijd gemakkelijk zoeken in TagInfo om te zoeken naar een (gedeelte) van een tag om te zien wat anderen gebruikt hebben.

Het bleek dat ik de sportclub al had gebruikt toen ik een biljartclub had toegevoegd dus dat probleem is opgelost.

Yep, dat had ik al begrepen.

Bedankt voor de reacties en de links!

En omdat aan de invoerkant geen enkele controle plaatsvindt op wat je in de OSM database stopt, is het vermakelijk om te zien wat je allemaal tegenkomt bij bv. de 12575 waarden die er momenteel aan shop=* zijn gegeven.
In deze tabel staan ze allemaal (stand 11 augustus 2017)
Er zijn 9297 waarden die maar één keer voorkomen, maar interessant is bv. de tag shop=a die maar liefst 2899 keer voorkomt (in combinatie met een heleboel andere - niet relevante - tags zoals landuse!).

Weet iemand een tag voor een drukkerij?

Een voorbeeld van een kleine drukkerij. https://www.openstreetmap.org/node/2905614266#

Bedankt, maar tot mijn teleurstelling zie ik dat de drukkerij is getagd met shop=printing en dat is eigenlijk een copyshop.

Ik lees in de wiki http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:shop=printing?uselang=en:
A place where one can print documents.
It is not clear how this tag differs from shop=copyshop, which is more commonly used.

Office, craft, industrial of factory dan?
https://taginfo.openstreetmap.org/search?q=Printing#values

Dat gaat wel lukken. Merci.