Bedrijfsnamen niet zichtbaar binnen verzamelgebouw

Hallo,

Ik heb lopen zoeken of mijn vraag niet al eerder beantwoord is, maar niets kunnen vinden.
Ik weet dat het soms even kan duren (soms weken zelfs) voordat edits zichtbaar worden op osm.org, maar ik heb nu (denk ik) toch iets ander gedrag ontdekt.
Ik heb een aantal bedrijven toegevoegd aan een bedrijfsverzamelgebouw, en als eerste de naam van de verhuurder toegevoegd aan de al bestaande adresnode. De hele operatie heeft me wel wat tijd gekost en die naam van de verhuurder was eerder wel zichtbaar op osm.org.
Nu heb ik er een aantal bedrijven aan toegevoegd en is er geen enkel bedrijf meer zichtbaar - zelfs die verhuurder niet. Kan dat komen doordat er nu zoveel nodes dicht op elkaar zitten? Misschien is het al wel een bekend “probleem” (verschijnsel)?

Oh ja, misschien wel handig als ik even een linkje toevoeg. :slight_smile:
http://www.openstreetmap.org/#map=19/52.26141/6.78908&layers=N

Ja, het duurt even voordat de renderservers de edit in een stukje Nederland heeft verwerkt. Je moet je voorstellen dat alle changesets over deze servers lopen. Het duurt meestal tussen de 10sec en 3minuten. Sommige rendering vind later plaats (sommige complexe multipolygonen bijvoorbeeld)
Je kunt het renderproces in je browser versnellen door (bijvoorbeeld in chrome) ipv F5 (verversen) SHIFT+F5 of CRTL+F5 te drukken, dit ververst de browserdata ook, maar ververst ook je cache geheugen van de pagina.

Elke kaart (maker) bepaalt wat er wel zichtbaar en hoe het zichtbaar wordt gemaakt. OSM is eigenlijk een grote database waar kaartmakers gebruik van maken. Eén van de afgeleide kaarten is http://openstreetmap.org

Inderdaad dit is de oorzaak, maar daar heb je geen invloed op, dit wordt wederom bepaalt door de kaartmaker.

Bedankt voor je uitleg Commodoortje!

Als je ook het type bedrijf neerzet (bijv sportschool) dan krijg je als er te weinig plek is om alle namen te renderen wel het type bedrijf te zien, zie bijv hier http://www.openstreetmap.org/search?query=amstelveen#map=18/52.30382/4.86069&layers=N

Overigens zou ik niet de naam van een verhuurder op nodes zetten, tenzij de verhuurder ergens aangegeven wordt.

In “mijn” voorbeeld gaat het meestal om kantoren, dus bijv. “office=it”, en dat laat -ie dan dus blijkbaar niet zien. Dus daar zal ook wel verschil in zitten. Amenities wel, offices niet. Shops waarschijnlijk ook wel. Vermoed ik.

Ja, die is daar zelf ook gevestigd in dit geval. :slight_smile: