Bag Import Verkeerde Straatnaam.

Toevallig stuitte ik op een verkeerde straatnaam in Kruiningen (Burgemeester Elenbaasstraat moet zijn Burg Elenbaastraat) was mij nog nooit opgevallen https://www.openstreetmap.org/way/7600665.
Na enig onderzoek ook in andere dorpen en plaatsen in Nederland ben ik van mening dat dit Burg Elenbaastraat moet zijn. En Burgemeester Vogelaarstraat is ook niet goed. In Rilland-Bath zelfde gemeente is het wel op de juiste naamgeving gedaan. https://www.openstreetmap.org/way/7260947.

De straatnaam kan ik wel veranderen (inmiddels gedaan) maar alle huis nummers in deze 2 straten kan ik niet https://bagviewer.kadaster.nl/lvbag/bag-viewer/#?searchQuery=burg%20ele&resultOffset=0&objectId=0703100000011064&geometry.x=61131.655&geometry.y=385306.76996881&zoomlevel=6&detailsObjectId=0703010000008748 , https://bagviewer.kadaster.nl/lvbag/bag-viewer/#?searchQuery=burg%20ele&resultOffset=0&objectId=0703100000011737&geometry.x=61106.455&geometry.y=385273.22698954&zoomlevel=7&detailsObjectId=0703010000002576 .
Ik heb hier nog even geschiedenis van een node aan deze straat https://www.openstreetmap.org/node/2866653871/history , https://www.openstreetmap.org/node/4417565023/history.

Wil iemand de BAG import op zich nemen?

Lees vooral ook dit:
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=54231

en dit:
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Names#Abbreviation_.28don.27t_do_it.29

De tot nu toe gehanteerde regel is dat we op osm de namen voluit schrijven, maar lees vooral die hele discussie die ik in mijn eerste link geef.

Ja ik heb de discussie gelezen en ga uit van de werkelijkheid. Op brieven belastingdienst / gemeente , straatnaambord en BAG is het Burg (geschreven zonder punt).

Let op dat beide spellingsvarianten voorkomen in werkelijk gebruik, dus welke je ook kiest als name, zet de ander erbij als alt_name op de straten. Dat helpt ook wanneer mensen de straatnaam uit hun hoofd intypen en opzoeken, want je denkt en zegt burgemeester, niet burg.

(Voorbeeld van gebruik van de vol uitgeschreven naam door de gemeente.)

Als aanvulling zou ik in dit geval het volgende hanteren:
name=Burgemeester Elenbaasstraat
official_name=Burg Elenbaasstraat

De beste reden om het voluit te schrijven vond ik dat de afkortingen to vertaalproblemen leiden bij navigatie in andere talen.
Ik heb ooit even in de US gereden met een Nederlandstalige navigatie.

Dat vond ik niet te doen.
De afkorting Dr. (Drive) wordt uitgesproken als Doctor als de navigatie in het Nederlands is. En zo waren er nog een paar.

Op zich heb je gelijk dat het straatnaambordje “Burg.” aan geeft.
In principe is de BAG naam juist. In OSM worden straatnamen echter voluit geschreven.
Dit is om meerdere redenen het geval. Ten tijde van de initiële BAG import 2013/2014 is concesus bereikt over het vol uitschrijven en niet af te korten.

Ook in deze link kun je inlezen waarom het is gedaan.

Om OSM uniform te houden stel ik voor dat je je mutaties terugdraait.

Als het je om de uniformiteit gaat, stel ik juist voor om door te gaan met straatnamen volgens bag. Gros van de afkortingen in NL komen vaker voor dan de voluitgeschreven naam.

Het is destijds al veelal besproken, het heeft meerdere voordelen.
Maar zoals vaak, er zijn meer meningen, wel jammer dat niet naar de voordelen gekeken wordt, en daar is de consensus op bereikt.

Zo te lezen is niet iedereen het er over eens hoe het moet en zijn er verschillende meningen. Ik heb nu in het BAG register een terugmelding gedaan over de schrijfwijze het is nu afwachten op een antwoord van de gemeente.

En voor mij is het duidelijk wat er op het straatnaam bord (Burg Elenbaasstraat) staat. En als je gaat zoeken dan kom je verschillende spellingvarianten tegen.

Maar als men van mening is dat deze verandering niet gewenst is dan maken jullie het maar ongedaan.

Het woor concensus wordt mij hier veel te vaak gebruikt, terwijl de discussies nog lopen.
Kijk hier eens: https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=54231
Concensus? Waar zie jij dat er een overeenstemming is? Ik zie eigenlijk alleen maar tegenstellingen.

Ook ik heb de discussie gedeeltelijk doorgelezen welke door Marc is aangegeven.
Persoonlijk maakt het me niet zoveel uit, maar omdat het destijds zo besloten was en de voordelen ervan, gaf mij het gevoel om dit zo te houden.

Ik sta open voor een verandering, als er nieuwe inzichten zijn die door een grote meerderheid wordt ondersteund.
Het is wel zaak om de adresnodes en de wegnamen de gelijke naam te geven.

Het draadje werd ook door Marc aangehaald, en dateert van 2016, terwijl de consensus is bereikt in 2013
Er is in ieder geval veel over gesproken geweest in dit draadje.
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=18311

Daarna heeft de BAG import plaatsgevonden.

Misschien is het een idee om deze discussie samen te voegen met het eerder door mij (en inmiddels vaak genoemde) gestartte topic Straatnamenproblematiek?
Dat houdt de discussie tenminste op een plaats, anders hebben we over 10 jaar nog geen “consensus” maar wel 80 topics over straatnamen…
Moderatoren?

Kan helaas dit topic niet aan een ander topic in users:Netherlands plakken. Kan het wel naar users:Russia of zoiets verplaatsen.
Wat ik wel kan doen is dit topic sluiten zodat verder gegaan kan worden in het topic https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=54231&p=6