BAG import en Mapping Fryslân

Op zaterdag 6 september vindt in Leeuwarden een mappingparty plaats. Als je het leuk vindt om:

  • de Friese community te helpen
  • medemappers in levende lijve te ontmoeten
  • alles wat je ooit wilde weten over OSM te weten te komen
  • de BAG import in Nederland af te ronden met de laatste Friese blanco restanten zoals Leeuwarden, Franeker en Harlingen
  • te babbelen over governance in OSM
  • een pilske te nuttigen

meld je dan svp aan op deze pagina: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/BAGimport/MappingFrysl%C3%A2n
(p.s. graag ook invullen door degenen die zich al hadden opgegeven)

De mappingparty vindt plaats in De Fabriek (http://www.defabriekleeuwarden.nl/), James Wattstraat 4 te Leeuwarden van 12:00 tot 18:00 met een inloop vanaf 11:30. We hebben daar de beschikking over een ruimte voor 20 mensen, Internet op glasvezelsnelheid (bekabeld) en een redelijke snelheid via WiFi en een beamer. Als het even kan graag wel een laptop meenemen, zodat we op diverse laptops aan de slag kunnen met de BAG import. Na afloop bestaat de mogelijkheid om naar een restaurantje te gaan in hartje Leeuwarden. In verband met de reservering graag ook daarvoor je aanmelden via bovenstaande pagina. Op verzoek rijdt de OSM shuttleservice heen en weer van het station naar De Fabriek.

Ik heb een deel van Friesland vanaf Leeuwarden naar het westen en noorden ‘gereserveerd’ voor deze mappingparty (we moeten wel iets te importeren hebben die middag :slight_smile: ), zie http://hvdwolf.crabdance.com/OSM/bagpolygons.php.

Je bent van harte welkom. Ik zal zelf de nodige mappers in Friesland gaan aanschrijven om deel te nemen aan deze mappingparty. Daarnaast wil ik enkele hogescholen benaderen om te vragen of zij interesse hebben. Als je andere ideeën hebt om mappers erbij te betrekken: laat maar weten!

Cheers, Johan

Reminder voor de mappingparty in Leeuwarden: graag uiterlijk aanstaande dinsdag aanmelden via http://wiki.openstreetmap.org/wiki/BAGimport/MappingFrysl%C3%A2n omdat ik vooraf het aantal deelnemers moet opgeven. Ik heb overigens een veertigtal mappers in die regio aangeschreven alsmede twee hogescholen. Dat heeft nog niet geleid tot een overweldigende toename van de deelname, er zijn dus de nodige plekken vrij.

Hij heeft sommige geholpen tijdens de mapping party.

Leuk, ik ga zeker kijken morgenavond. En hopelijk komt hij in de toekomst bij een bedrijf dat OSM gunstig gezind is :slight_smile:

Voor degene die het gemist heeft, hierbij de link van uitzending gemist