Backcountry brugt for meget i Danmark?

Affødt af en kommentar til anden diskussion jeg har startet (Backcountry camping - but no tents allowed - #14 by osmuser63783) har jeg et spørgsmål til kortlægning af de primitive campingpladser i DK:

Burde vi bruge camp_site=basic mange af de steder, hvor vi har brugt ‘tourism=camp_site + backcountry=yes’? Sammenlignet med vores nabolande ser det ud til at vi bruger ‘backcountry’ langt mere. Det kan selvfølgelig blot være fordi vi har flere af disse campingsteder og er bedre til at få dem kortlagt. Men det kan jo også være, at vi tolker ‘backcountry’ på en anden måde end de fleste andre.

Ifølge wikien for backcountry=yes er dette et campingplads, der normalt kun er tilgængelig til fods, med cykel, kano eller ski. Så i princippet er det måske nok ikke direkte forkert at bruge backcountry, men herhjemme er det jo ofte kun det allersidste stykke hen til pladsen, at man ikke kan køre til i bil. Det er ikke svært at finde eksempler på ‘backcountry’ campingpladser i DK, hvor der er en tilhørende p-plads få meter væk.

Såvidt jeg kan se på taginfo er camp_site=basic kun brugt 49 gange i DK, mens backcountry sammen med tourism bruges 876. Det ser desuden ud til, at basic flere steder bruges samtidig med backcountry.

Er det blot fordi at camp_site=basic er et lidt nyere tag, at det ikke rigtigt har fanget an i DK, eller er der en anden grund til at vi foretrækker backcountry?

Måske noget af backcountry-taggets popularitet i DK kan skyldes, at når man i iD-editoren opretter et ‘Afsides campingområde’ (tourism=camp_site + backcountry=yes) er Backcountry-afkrydsningsfeltet i panelet oversat til ‘Primitiv overnatning’. Det burde måske også retteligt være ‘Afsides campingområde’?

Skærmbillede fra 2024-07-11 19-53-36

Man kunne måske ønske at camp_site=basic også blev præsenteret som en mulighed i panelet.

Nu har jeg tilladt mig at rette den danske oversættelse af “Backcountry” fra “Primitiv overnatning” til “Afsidesliggende” for bedre at matche “Afsides campingområde”. Der bliver måske også gjort noget for at ændre valgmulighederne i editoren, så det bliver mere tydeligt, at camp_site=basic er et muligt alternativ.