Automated edits/Avinet ua - Fix old deprecated tag "landuse = reservoir" discussion

Пропоную автоматично замінити старий застарілий тег “landuse = reservoir” на водних об"єктах на пару нових які пропонуються редактором для таких об"єктів:

landuse=reservoir

natural=water
water=reservoir

Таких об"єктів в Україні майже 4к і усі вони застарілі.

2 Likes

Тільки, якщо буде комбінація
landuse=reservoir
water=pond (або щось інше)

То не треба змінювати тег water

Загалом це було б корисною зміною

Так весь тег landuse=reservoir застарілий, його немає сенсу залишати

muchichka_s мабуть має на увазі що, якщо у обʼєкта вже прописаний якийсь water=*, то не перезаписувати його значенням water=resorvoir.

1 Like

а, це - так, якщо вже є “natural” і / або “water” теги, то вони перезаписуватися не будуть

2 Likes

Я вручну замінив близько 10 landuse=reservoir у Росії і подивився ще близько сотні. Серед них траплялися різні об’єкти: ставки, резервуари в очисних спорудах, кілька приватних басейнів, один об’єкт взагалі видалив, там точно немає нічого, навіть віддалено пов’язаного з водою (можливо була раніше, але за останні 7 років її точно немає.
Я проти будь-яких автоматичних правок, але не тому, що “заважають”, а тому, що таким чином якість бази сильно погіршується.

1 Like

Треба розуміти, що ця зміна і не має виправити помилкові об’єкти. Її мета - уніфікація тегування, через приведення до поширенішої схеми. Я вважаю, що це буде корисним. Твердження про погіршення даних необґрунтоване

2 Likes

на росії нічого не буде змінюватися, обговорення йде серед членів осм України

1 Like

Шановний Дмитрію, дякую за ваші запитання та бажання приєднатися до української спільноти!

Щодо формального критерію для приєднання до спільноти, наразі немає конкретних вимог щодо кількості наборів змін або змінених обʼєктів, які є достатніми для вступу. Процес приєднання до спільноти базується на співпраці, взаємодії та внеску до OpenStreetMap в Україні. Рекомендую вам дотримуватись вимог та правил нашої спільноти.

Мені здається, основними вимогами для росіянина, що хотів би стати членом української спільноти буде повага до учасників української спільноти, територіальної цілісності України та її суверенітету. Нажаль, з попередніх ваших повідомлень зрозуміло, що саме ці вимоги будуть для вас основною перепоною.

Щодо вашого другого запитання, якщо ви змінюєте щось на території Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської областей та Автономної Республіки Крим, то це вважатиметься внесенням правок на території України.

Будь ласка, памʼятайте, що українська спільнота OpenStreetMap дотримується принципів нейтральності, обʼєктивності та достовірності інформації. Звертайте увагу на джерела, використовуйте їх відповідно до правил проєкту.

Якщо у вас є ще запитання або потреба у додатковій інформації, будь ласка, звертайтеся. Дякую за ваш інтерес до української спільноти та бажаю успіхів у вашій діяльності на OpenStreetMap!

3 Likes

Це міжнародно визнана територія України, те, що у вас прийнято вашим держорганом стосовно “російський” діє тільки у ваших фатазіях і не більше того, тому будь-які спроби дати рос. імена об"єктам - помилка.

1 Like