Apua saarien kanssa

Innostuin lisäilemään puuttuvia taloja ja teitä lasten kotiopetuksen vastapainoksi… :slight_smile:

Törmäsin kuitenkin ylitsepääsemättömään ongelmaan kun yritin korjata järveä ja siinä olevia saaria:

https://www.openstreetmap.org/#map=16/61.6271/25.8357

En saa noita piirrettyjä saaria millään näkymään karttaselaimessa vaikka editorissa kaikki näyttäisi olevan kunnossa. Ainoa ohje jonka löysin netistä edellytti saaren uudelleenpiirtämistä, jota yrittäisin välttää kun se on aika iso…

Voisiko joku ystävällisesti vilkaista miten saisin liitettyä jo olemassa olevan saaren takaisin järveen… :roll_eyes:
Tai jos on joku sopivampi paikka tälläiselle kyselylle, niin kertokaa ihmeessä.

/Timo

Järvi on multipolygon outer ja saaret lisätään innerinä. Jos käytät Josmia, niin klikkaa järven rantaviivaa, näet sen multipolygon nimen. Sitten klikkaa saari aktiiviseksi, sen jälkeen Relaatiot ikkunasta multipolygon (ilmeisesti tuo on Hirvijärvi, en osannut katsoa selaineditorilla tuota kunnolla) hiiren kakkosnäppäimellä ja valitse Muokkaa… Valikko avautuu ja oikean puoleisessa valinta sarakkeessa pitäisi näkyä saaren tiedot (Jokusaari xx pistettä). Sen jälkeen olen itse valinnut sen alemman valintaikonin (Lisää kaikki valitut objektit… jälkeen). Klikkaa sitä ja saari siirtyy vasemmanpuoleiseen sarakkeeseen. sen jälkeen MUISTA klikata alareunassa olevaa Aseta rooli Inner väkästä. Loppu on sitten historiaa :wink:

Kiitoksia, sain sovellettua tuota ohjetta siihen oletusnettieditoriin. Suurin hämmennyksen aihe oli tuon päivittymisen toivoton hitaus. Osa muutoksista tuli näkyviin joillain zoom tasoilla minuuteissa ja viimeisissä muutoksissa taisi mennä lähemmäs viikko.

Huomasin äsken, että koko Saimaa multipolygon on näköjään aikojen saatossa monistunut neljäksi noin 6500 viivaa käsittäväksi relaatioksi.

Kaikki relaatiot näkyvät esim: https://www.openstreetmap.org/way/23069241

Joku voisi yhdistää relaatiot yhdeksi?