API of export van OSM supermarkten

Wij zoeken als Fietsplatform actuele bestanden van Nederlandse supermarkten en fietsenmakers voor en app met LF-routes. Zijn er binnen de OSM-community mogelijkheden om hier aan te komen? En zijn er mogelijkheden om, als we dat willen, een API (wfs?) te ontwikkelen naar een geografische database?

Met de overpass API kun je vrij gemakkelijk supermarkten en fietsenmakers uit de OSM data halen. IS dat waar je naar zoekt?

Hoi Maarten, ik denk het wel: kan hier een ontwikkelaar een koppeling mee naar een geografische database (applicatie) maken en daarmee supermarkten en fietsenmakers actueel ophalen?

In de OSMAND app kan je heel aardig zien wat je met OSM (de kaart = de database) en Overpass (de API) kan doen.

Op https://cycling.waymarkedtrails.org/#route?id=1845841 zie je ook wat er puur op basis van OSM kan.
Trouwens, https://www.anwb.nl/fietsen/fietsknooppuntenplanner is ook OSM-gebaseerd en lijkt te geven wat je wil. De anwb fietsapp ook!

Als je alle supermarkten en fietsenmakers in OSM zoekt ben je in Nederland al heel kompleet, er zijn heel veel mensen die dat bijhouden. Eis je volledigheid, dan zal je dat zelf op een of andere manier moeten garanderen - maar dat kan dan ook prima, want iedereen mag OSM checken en aanvullen.

Natuurlijk is het ook mogelijk een query op OSM te doen en er bijvoorbeeld alleen de supermarkten en fietsenmakers uit te halen en databestand dan verder aan te vullen. Maar ik zou zeggen: vul het dan in OSM aan en gebruik het online!

Maar misschien begrijp ik de bedoeling niet helemaal goed?

Peter, ben je er zeker van dat OsmAnd Overpass gebruikt ?

BTW, Fietsplatform, de documentatie van Overpass vind je hier: http://overpass-api.de/
Het is inderdaad mogelijk om een http-request te schrijven dat gebruik maakt van de Overpass API en die op het moment dat het jullie programma uitkomt op te roepen.

Nou je t zegt, ik dacht het maar ik weet het niet zeker.