Android telefoon en GPS kwaliteit

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag. Weet iemand hoe dat zit met de kwaliteit van GPS-ontvangst en Android telefoons in vergelijking tot een gemiddeld Garmin apparaat?
Zoals bijvoorbeeld deze: http://www.htc.com/nl/product/desire/overview.html
Ik las ergens dat iemand dacht dat er in al dat soort apparaten dezelfde chips zaten.
Mij vraag is dus, zitten er grote verschillen in kwaliteit tussen deze telefoons en hoe is dat in vergelijking met de draagbare GPS-apparaten (die er speciaal voor gemaakt zijn).

Groeten, Ayke (nick: ayke, osm: ayke)

Ik heb een ouder htc toestel. Mijn ervaring is dat de nauwkeurigheid op zich wel goed is, maar ik heb het idee dat het interne kompas ook gebruikt wordt om de data iets “beter” te maken. Ik zie soms een soort zaagtand (er zit een magneet in de houder van mijn telefoon). En ik heb ook meegemaakt dat de gps er mee ophield, mogelijk omdat de accu niet meer vol genoeg was.

Maar ter vergelijking twee traces die tegelijk gemaakt zijn:

http://www.openstreetmap.org/user/Wimmel/traces/523777
http://www.openstreetmap.org/user/Wimmel/traces/879147

De eerste is gemaakt met een mainnav die aan op het stuur zat.
De tweede met een htc hero in een tasje aan de broekriem.

Ik heb zelf een Wildfire, het kleine broertje van de Desire.

Zorg inderdaad dat de accu vol is wanneer je vertrekt, en leg em daarna meteen via usb aan je computer. Niet alleen om je gpx eraf te halen, maar ook om em op te laden :slight_smile:

Vlak langs grote gebouwen is de gps totaal onbruikbaar, maar soms valt zelfs dat erg mee.

Gebruik een app die ook de HDOP waarde (naukeurigheid) opslaat in je gpx track. Een goede is OSMTracker
Zie ook dit plaatje. De grijze cirkels zijn de HDOP waardes.

Ik ben zeer tevreden over de gps ontvangst van de HTC desire HD, echter een echte vergelijking met een garmin heb ik nog niet gedaan.
Voor het standaard osm werk voldoet hij in elk geval uitstekend. En zoals peter al zegt osmtracker is een aanrader (vooral de voice-tag optie gebruik ik veel)

Ik heb geen garmin maar kan mij voorstellen dat er toch wel enig verschil in zit. Ik heb nu een HTC Hero, en hiervoor een Mio smartphone met WM5. Zowel met de Mio als de Hero vindt ik de gps-positie van de interne SIRF chipset niet geweldig. In bosrijke omgeving of bij bebouwing gaat de nauwkeurigheid snel naar beneden.
Gebruik voor het tracken nog meestal mijn WM5 apparaat, maar dan met een externe gps-muis via bluetooth. Scheelt ook in de batterijcapaciteit van de smartphone, en het is een stuk nauwkeuriger.
Jammer genoeg is het me nog niet gelukt om mijn externe gps-muis via mijn Hero aan de praat te krijgen.