Amstel-Drechtkanaal

Op de OpenFietsMap zag ik dat er in het Amstel-Drechtkanaal een stuk water ontbreekt tussen de brug bij Vrouwenakker en Nieuwveen. http://www.openstreetmap.org/?lat=52.228123&lon=4.781868&zoom=18&layers=M Ook op OSM ontbrak hier water. Dat heb ik gerepareerd door op de buitenste contour waterway=river te vervangen door natural=water. In het midden loopt een waterway=canal met name=Amstel-Drechtkanaal. Zover zo goed (2x waterway=… leek mij de oorzaak).
Maar ten oosten van de Vrouwenakkerbrug zit het ook niet goed met het water. Het ziet er allemaal vreemd uit en ik zie namen op de kaart waar die helemaal niet thuishoren.
http://www.openstreetmap.org/?lat=52.2277&lon=4.81718&zoom=17&layers=M
Dat lijkt te komen doordat er een outer multipolygon is getekend met de naam Kromme Mijdrecht, getagd als waterway=river op de weg. De multipolygon is getagged met natural=water. In het midden loopt weer een waterway=canal (verderop trouwens waterway=river) met de correcte naam Amstel-Drechtkanaal. Mijn voorstel is om de naam Kromme Mijdrecht van de multipolygon af te halen, van de weg de tag waterway=river te verwijderen en de namen alleen toe te kennen aan de waterways in het midden. De tag alt_name=Drecht moet er volgens mij ook af omdat de Drecht meer naar het westen voorbij de Tolhuissluis aftakt van het Amstel-Drechtkanaal.
Mee eens?

waterway=river is idd een verkeerde tag, die hoort op lijnelementen, natural=water of waterway=riverbank horen op vlakken.

Die tag waterway=river hoort daar ook niet, als je Weg Kromme Mijdrecht (96349872) als outer bedoelt.

+1

Done! Kunnen we er tenminste weer op schaatsen…