Alkot?

Kuinka Alkot olisi hyvä merkata?

http://wiki.openstreetmap.org/index.php/Key:Shop statistiikasta näkyy, että 10 kappaletta löytyy nodeja, jotka on tagattu shop=Alko.
Itse olisi hieman sillä kannalla, että tagattaisiin yleismaailmallisesti shop=alcohol name=Alko. Kysehän on kuitenkin alkoholiliikkeestä, jotka vain tällä hetkellä kaikki sattuvat olemaan alkoja. Kenties joskus tulevaisuudessa ei ole näin ja silloin olisi hieman hölmöä, jos alkoholiliikkeet olisi tagattu yhden liikkeen nimellä.

Maailmalla alkoholiliikkeitä on kovin erilaisia, joten niille käytetyt tagit ovat varmasti aika kirjava joukko sekin. Itse olen merkinnyt muutamat Alkot tagilla shop=beverages, vaikka tämä ei ilmeisesti suoranaisesti vain ja ainoastaan alkoholijuomia tarkoitakaan. Tagwatch-statistiikka näiltä osin:

shop=alcohol, käytetty 12 kertaa
shop=beverages, käytetty 293 kertaa

Osoitteesta: http://www.gps-waypoints.net/ löytyy luettelo Alkoista. Onko waypoints tarjoamia koordinaatteja hyödynnetty OSM:ssä?

Joo, itse huomasin proposalin tuosta tagista http://wiki.openstreetmap.org/index.php/Proposed_features/Beverages ja minun mielestä se on parempi vaihtoehto kuin shop=alko.

Tuon listan joskus TomTomiin ladanneena voin todeta, että se on varsin vajaa. Toinen kysymys on tekijänoikeuksista: Tuon tiedoston sisältämien tietojen käyttämiseen OSM:ssä tarvitaan lupa kyseisen tiedoston omistajalta.