Adressen toevoegen in Streetcomplete

Streetcomplete is een leuke, makkelijke editor die je vragen stelt over plekken in je directe omgeving. Leuk idee, en werkt voor een aantal zaken prima.
Sinds kort vraagt Streetcomplete ook om adressen. Dat gebeurt alleen bij gebouwen met specifieke tags zoals building=residential/house/apartments/commercial, maar niet bij building=yes. Als een gebruiker antwoord geeft wordt het huisnummer aan de building outline toegevoegd. Ik betwijfel of dat wenselijk is.
In de praktijk wordt de quest wel getoond op plekken waar een adres mist, en eigenlijk uit de BAG geïmporteerd zou moeten worden. Streetcomplete laat dus wel daadwerkelijke fouten (missende adressen) zien. Zie bijvoorbeeld de volgende edits:
https://www.openstreetmap.org/changeset/50562324
https://www.openstreetmap.org/changeset/50619298
Bij het volgende gebouw wordt bij mij de adres-quest bijvoorbeeld terecht getoond, het gebouw bevat geen adresnode maar heeft volgens de BAG wel een adres:
https://www.openstreetmap.org/way/265515842

Op Github staat de volgende issue: https://github.com/westnordost/StreetComplete/issues/476
Hier wordt gevraagd om de quest uit te schakelen voor Nederland. Zou dat een oplossing zijn voor het probleem?

Lijkt me een uitstekend idee om dit uit te zetten. Ben sowieso nog geen groot fan van Streetcomplete. Veel notes tegengekomen die door de app zijn aangemaakt met nutteloze comments

Zijn dat die notes met de tekst answer to the question “What is the name of this street?” of een soortgelijke tekst? Ik vroeg me al af waar die vandaan kwamen.

Exact, ze duiken overal op. Volgens mij edit de app de data wanneer een antwoord overeenkomt met een preset. Is dit niet het geval dan wordt er een note geplaatst. (http://wiki.openstreetmap.org/wiki/StreetComplete)

Ik meende dat ik van streetcompete ook al iets op het forum had gezet, dat ging inderdaad over notes. Zal hem even opzoeken. [Kan hem niet vinden… Zal wel iets anders geweest zijn]
Ik weet niet echt wat ik van Streetcomplete moet denken, het is een goed initiatief, maar die notes zijn vervelend. Ik zou de quest voor huisnummers ook uitzetten.
Stel je vindt met streetcomplete zo’n adres zonder huisnummer, is het niet handiger om dat dan te melden bij ‘Verzoek BAG import’ op het forum?