Aantal actieve mappers?

Als ik op mijn profiel kijk, dan zie ik in mijn omgeving een stuk of 10 andere mappers. Een enkeling heeft wat meer bewerkingen op zijn naam staan, de meesten echter hebben 1 of 2 keer iets gedaan en er zijn er zelfs die niets hebben gedaan. *[1]
Ruwweg zeg ik dat 1 op 10 echt actief is.
Als dat wereldwijd de trend is, dan betekent dat, dat van de 500.000 geregistreerde mappers (klopt dat aantal trouwens) er 50.000 echt een substantiële bijdrage leveren aan OSM. Nog niet slecht, want Google heeft vast geen 50.000 mensen in dienst voor Google Maps. :smiley:
Waarom meld je je aan als mapper om vervolgens niets te doen? Is het te lastig? Dat kan ik me voorstellen als je JOSM als eerste editor gebruikt, maar met iD is het toch echt niet ingewikkeld.
Ik zie bv. bijdragen die uitsluitend bestaan uit het toevoegen van één straatnaam, en daarna nooit meer wat.

Als je kijkt naar het aantal actieve posters op dit forum dan zie ik daar ook maar een heel kleine groep voorbij komen.
Hoe zit het met de actieve mappers rondom jullie eigen woonplaatsen?
Natuurlijk speelt beschikbare tijd een rol, maar er zijn toch niet alleen maar gepensioneerden (zoals ik) actief als mapper?

Kortom, is er ergens een statistiek beschikbaar (en makkelijk oproepbaar) waarin je bv. kunt zien hoevel mappers verantwoordelijk zijn voor de laatste 1.000.000 bewerkingen (ik noem maar een aantal) in een bepaald gebied/land?

*[1] Je krijgt die mappers in je omgeving overigens alleen maar te zien als je (ingelogd) op je eigen profiel kijkt. Ik heb even proefgekeken bij een aantal van jullie en zie dan alleen het standaard info gedeelte.

Pascal Neis maakt regelmatig zulke rapporten: http://neis-one.org/2014/08/osm-activity-2014/
of in dit geval misschien beter het blog van Simon Poole : http://www.openstreetmap.org/user/SimonPoole/diary/24000

of heb je wat meer aan de kaart: http://resultmaps.neis-one.org/oooc ?

en ook nog het aantal contributies per land, zoals hier voor Nederland: http://osmstats.neis-one.org/?item=countries&country=Netherlands

of de plekken waar recent iets gewijzigd is: http://zverik.osm.rambler.ru/whodidit/?zoom=14&lat=51.53906&lon=4.48611&layers=BTT

maar ik heb nog niets gezien dat exact doet wat jij vraagt :confused:

Of
http://yosmhm.neis-one.org/?marczoutendijk
http://www.hdyc.neis-one.org/?marczoutendijk

Dat is interessant! Vooral door het onverklaarbare afwijken van de gegevens die OSM klaarblijkelijk bijhoudt!

Zie hier twee afbeeldingen. De eerste is wat ik zie als ik op mijn profiel kijk, de tweede is wat http://resultmaps.neis-one.org/oooc denkt dat het is.

Slechts één van de poppetjes (radboud) komt overeeen, en mijn eigen lokatie (de rode marker op de eerste afbeelding) ligt op de tweede afbeelding volkomen verkeerd. Geen van de groene markers op de 1e afbeelding (muv. radboud) is dus terug te vinden op de 2e afbeelding.

Dan rijst dus de vraag: wie moeten we geloven en waarom?

De positie in de bovenste afbeelding komt overeen met wat is ingesteld in osm als je thuis. De tweede afbeelding gebruikt een berekende plek afhankelijk van je bijdragen

Slaat bovenstaande op het aantal bijdragen IN Nederland, of voor de bijdragen van de in Nederland wonende mappers?

Er moet natuurlijk wat te wensen blijven…

Ik denk bijdragen in Nederland, maar misschien kan je het beter aan Pascal zelf vragen. Hier is de bijhorende blogpost: http://neis-one.org/2014/09/welcome-osmstats/

Ok, dat kan kloppen, want ik heb veel op de Vughtse Heide gemapt. Overigens blijft dat een rare methode, want dan zou mijn poppetje beter in Spanje kunnen staan!

En waarom ontbreken dan in de tweede afbeelding al die gebruikers die bij mij in de buurt wonen en die op zijn minst één bewerking hebben uitgevoerd?

Ga ik zeker doen!

Heb je al met overlays controle gespeeld ? de poppetjes worden gezet afhankelijk, eerste bijdrage, laatste bijdrage, je werkcentrum enz.
En anders, ook aan Pascal vragen :slight_smile:

Op deze site staan diverse statistieken , wordt dagelijks bijgehouden.
Wel interessant is dat hier 1.859.236 Number of users geteld worden.

Number of nodes 2.604.360.524 (dat OSM op dit moment uit 2.6miljard nodes bestaat)
Number of ways 260029642
Number of relations 2918040

Iets verder naar beneden staat:

Top users editing over the past...
Day	Week	Month

In deze Top user lijst hebben mappers die meegeholpen hebben om de BAG import te realiseren maanden lang in de top 10 gestaan.

Ook wel leuk om te zien : Report took 8878.045769218 seconds to run (2.5 uur per dag)

Ja, maar dat levert in ieder geval de waarneming op dat mijn activiteiten in Spanje op die overzichten van Pascal niet te zien zijn, terwijl ik daar gemiddeld genomen 20-50 keer meer changesets heb liggen dan de gebruikers die je er nu ziet staan. Klaarblijkelijk zet hij alleen maar de poppetjes neer die ook in dat land hun OSM adres hebben.
Terwijl ik in Nederland (met maar 445 changesets) wel de gold-status krijg. Dus hij telt wel je totale aantal changesets voor de kleur van het poppetje, maar hij gebruikt die informatie weer niet om het poppetje op de juiste plaats neer te zetten.

Ik denk dat het gesprek met die Pascal wel wat langer gaat worden…

En die getallen die daar staan vertegenwoordigen het aantal nodes dat is toegevoegd/gewijzigd? Want je kunt inderdaad op die manier met 1 changeset enorme aantallen halen. Wat de hoge plaats voor de BAG import verklaart.

En Simon Poole heeft het over het aantal actieve gebuikers: 447.883.

Als je je eenmaal registreert, blijft jouw naam dan voor eeuwig in die database staan? Wat gebeurt er als je doodgaat?
Ik heb het vermoeden dat het totale aantal geregistreerden een wat vertekend beeld geeft.

EDIT-vrijdag 21 november 2014:

Het verschil in de getallen van Pascal Neis en Simon Poole is dat Pascal telt het antal aanmeldingen en Simon het aantal actieve gebruikers (zij die dus minsten één edit hebben uitgevoerd).

Ik heb net de ITO OSM mapper maps herontdekt: http://www.itoworld.com/static/openstreetmap_tools/osm_mapper.html,

je kan dan voor een gebied naar keuze o.a. de lijst van de laatste wijzingen zien

of zien wie er overall de meeste wijzigingen gemaakt heeft

je moet er wel een gratis account voor aanmaken. Voor de wijzingen kan je blijkbaar ook een RSS-feed aanmaken. (zie eerste screenshot)

Dat is erg mooi en werkt uitstekend!

Nog een nieuwtje: http://tyrasd.github.io/latest-changes/#14/51.1068/4.3905

Ook heel praktisch!
Vooral om te zien wie er bij jou in de buurt ook bezig zijn.