županijske ceste

Ucrtao sam dvije županijske ceste ali neznam kako postaviti tag “Member of”
Pod Add ne nalazim ništa slično. Molim pomoć

“Member of” nije tag, nego relacija. Relacije su treća vrsta elementa koje možeš ucrtavati u OSM, uz linije i točke. Ali relacije se ne vide, nego su one samo elementi koji povezuju dvije ili više linije ili točke. Prvo moraš napraviti novu relaciju (New Relation) i onda u tu relaciju ubacuješ linije i točke. U ovom slučaju toj relaciji možeš dodati ceste koje su dio jedne županijske rute, i onda toj relaciji dodaš tagove:

type=route
route=road
name=Županijska cesta 3042 (ili “Lokalna cesta 39028”)
ref=3042
network=Županijske ceste (ili “Lokalne ceste”)

To ti sve piše ovdje: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Croatia/Ceste

Sve sam to i napravio ali mi se ne pojavljuje relacija “Member of” nakon uploada i novog downloada

Našao riješenje na irc-u uz pomoć dobrih ljudi. Trebalo je pronaći “Reference editor” koji je malo skriven :slight_smile: Poslije je sve bilo lako. Zahvala _9a4gl

Da, irc je najbrži način za riješiti neki problem, naravno ako u tom trenutku ima netko aktivan :smiley:

Ucrtao sam jednu lokalnu cestu, ali nisam siguran da li sam je dobro označio prvenstveno zbog toga što se ne renderira njen broj. Pa ako neko može pogledat i reć šta je krivo i kako da ispravim bilo bi dobro :slight_smile: To je ova cesta http://www.openstreetmap.org/browse/way/78400373
Radio sam po uputama sa wikija i sve mi je jasno osim ovog dijela koji ne znam kako se radi: “Ako ste kreirali novu relaciju, dodajte tu relaciju u relaciju koja predstavlja mrežu (network) cesta “Državne ceste” (“Županijske ceste” ili “Lokalne ceste”). Pazite da relaciju dodate na pravo mjesto, tj. da mreža cesti bude sortirana i samim time pregledna.”

Neprikazuje ti broj jer ulica ima ime pa se ono renderira, da nema imena ulice renderirao bi se broj.
Ali jedna velika greška je spajanje poligona na cestu, landuse. Ovako ispada da cesta ne postoji.
Odvoji to i landuse stavi na fizički rub ceste a srednja linija ceste nek bude zasebno, ili drugi način da sav landuse=residential spojiš u jedan poligon koji jeće biti podjeljen cestom, cesta će se bez problema prikazati.

Ovaj dio sa mrežom je star, to smo odlučili maknuti, ali zaboravili smo maknuti sa wikija, sad sam maknuo. :smiley: