poważnie, czego zabrakło w tych linkach? Czego zapomniałem? Powinienem jeszcze wyciągnoć identyfiktory z hiperlinkiem do odcinków way ktore zmienił?
A zgłoszenie do DWG nie mam pojęcia czemu są tajne. Gdzie mam je zobaczyć?
poważnie, czego zabrakło w tych linkach? Czego zapomniałem? Powinienem jeszcze wyciągnoć identyfiktory z hiperlinkiem do odcinków way ktore zmienił?
A zgłoszenie do DWG nie mam pojęcia czemu są tajne. Gdzie mam je zobaczyć?
na początek:
treść mejla do DWG
czytelne zdjęcie tabliczek na tamtym moście
inne zignorowane uwagi:
Więc chyba rozumiesz, że nie jestem w stanie?
Pierwsza tabliczka pod znakiem zakazu:
Nie dotyczy
rowerów i służb
technicznych
Druga tabliczka na samym dole:
Obiekt
monitorowany
na tej tabliczce nie ma nic więcej interesującego.
Wszystkie uwagi są tam gdzie skomentowałeś.
Po tym zestawie zmian zrobił kolejny i tam również jest komentarz o wojence.
Jeśli chodzi ci o to, że informowałem, że zgłaszałem inne osoby do DWG, to doprecyzowuje, że tam również nie było odpowiedzi. Ogólnie fantastycznie, że się zajmujesz teraz tą konkretną sprawą, ale czy na prawdę uważasz, że w pierwszym poście nie zawarłem informacji? Jak bardzo mocniej na talerzu?
treść mejla którego wysłałeś powinna być w twojej skrzynce z wysłanymi mejlami
zgłoszenia wykonane przez OpenStreetMap nie lądują w skrzynce mailowej zgłaszającego
Już dawno było trąbione, że najlepiej wysyłać bezpośrednio na email
data@openstreetmap.org
bo poprzez stronę i całe to “zgłoś tego użytkownika” idzie przez jakichś fanatycznych pomocników od miłości i pokoju więc potrafi nawet zaginąć.
Co do na talerzu, tacy to jeszcze kawę na ławę i tyle ile się da bo zgłoszeń, analizowania czy własnych spraw od wuja a często podskórnie się nie chce na żywca nie mówiąc o prowadzeniu dochodzenia szczególnie w obcym kraju gdzie pewne rzeczy funkcjonują inaczej czy nawet pomiędzy nami tu w kraju to każde ułatwienie ma znaczenie.
a, to następnym razem wysyłaj od razu do DWG: wtedy nie czeka nawet kilka dni na przejrzenie i akceptacje/odrzucenie przed dotarciem do DWG
takie mapowanie łamie kilka zasad
skomentowałem w Changeset: 186977820 | OpenStreetMap
poprawiłem w Changeset: 187017751 | OpenStreetMap
Tak swoją drogą, czy w jaki sposób powinna wyglądać geometria skrzyżowań/zjazdów? Pytam bo strona na Wiki o placement pokazuje właśnie robienie “dzióbków” jako poprawne.
to jest szkic propozycji, tam mogą być szalone/głupie rzeczy :)
Masz też
. Warning: In this example, a segment with
placement=transitionis mapped at a near-90° angle. Such extreme angles should be avoided. Further down in this proposal you can find better mapping examples. (This text was not in the original proposal but added later.)
a to co podlinkowałeś ma dziubkowanie ograniczone
Tylko to jest podlinkowane na głównej stronie tagu placement więc chyba jest w jakiś sposób “oficjalne”.
Plus nie znalazłem nic lepszego co pokazywałoby geometrię, i ty też mi nic nie podałeś.
wydaje mi się że to z Wiki jest bliższe temu co ja zrobiłem niż wcześniejszemu stanowi
a Proposal:Placement - OpenStreetMap Wiki pokazuje bezdzióbkowo
No powiem szczerze, że ja zwykle robię zjazdy z delikatnym dzióbkiem i tak też zalecalem ludziom. Ale spoko, poprawie się na wersję bezdzióbkową. Choć mam wrażenie że skoro tylko ta wersja jest poprawna to powinno to być gdzieś zapisane.