Zaterdag 29 oktober: Het 22e Digitale Openstreetmaptreffen Nederland

De mapper die over https://openbomenkaart.org vertelde was ik: Erik Zachte (Infodisiac). Volgende keer hoopt Sjaan van Agtmaal (Sv8x) ook weer aanwezig te zijn. Misschien kunnen we dan nog wat meer van de site laten zien. We hebben plannen om van allerlei steden die nu al een open data bomenbestand hebben kaarten online te zetten. Waar we zelf bomen inventariseren doen we dat via OSM middels on site surveys.

HI is er ook een link naar Jits voor deze bijeenkomst ?

Het is altijd de zelfde link. De vergaderruimte staat als het goed is zelfs 24/7 open. Dus ook buiten deze meetings om kun je er met mensen afspreken

Kort samenvatting van afgelopen meeting:

Er waren 6 mensen inclusief 2 nieuwe.

  • We begonnen met TomTom. Iedereen deelde de mening dat het een beetje onduidelijk is wat TomTom nu precies wil. Ik gaf aan dat ze meer dan welkom zijn in de community en het goed is dat ze zich eerst zo introduceren ipv direct veel de kaart te gaan bewerken. Wel zou het fijn zijn als TomTom iets opener is over wat hun bedoelingen zijn met OSM. Zoals andere aangaven, hebben we niets tegen de hulp van grote bedrijven maar om het draagvlak te vergroten zou het fijn zijn als ze iets opener zijn.
  • We hebben over de BAG gesproken. 2 deelnemers gaven aan wel geïnteresseerd te zijn in het gebruik van de BAG plugin. Commodoortje heeft laten zien hoe de plugin werkt, hoe je je aanmeld etc. Ook hebben we kort gesproken over het verspreiden van adressen binnen een gebouwcontour ipv alles dicht of op elkaar te plaatsen. Het zou wenselijk zijn als de plugin dit zelf beter kon verspreiden.
  • Ik heb laten zien dat ze met de AHN4 al best ver zijn. Ze moeten alleen het oosten nog inmeten. Via https://ahn.arcgisonline.nl/ahnviewer/ zijn de verschillende AHN producten te bekijken. Ook heb je linksboven de mogelijkheid om te meten. Je kunt dan een lijn trekken en dan geeft de tool het hoogteverloop aan over die lijn en rekent ie het hoogteverschil uit.
  • We hebben ook nog wat andere kleine dingen besproken.

Indien ik iets vergeten ben, geef maar aan.

@Lachgast, de nieuwe datum is 27 november en de nieuwe OSM Calender link is https://osmcal.org/event/998/

Dit snap ik niet helemaal. Zat TomTom ook in dit treffen? En je verwelkomt ze namens mij? Of alleen namens jezelf?
Ik verwelkom TomTom niet, laat dat duidelijk zijn.

Ah nee, misverstand. TomTom zat niet in de meeting. Het ging er om dat ik en ander zeiden dat ze net als iedereen welkom zijn in de community en dat het fijn was dat ze zicht rustig introduceren en helpen ipv direct grote edits te doen. Dat was meer de context

Wat doen we in December? of 18 december, of we maken er een kersteditie van :wink: of we slaan hem over deze maand.

Ik zou zeggen 18 december!
Ik denk dat het ook leuk is om een nieuwjaarsbijeenkomst te organiseren. En dan de plannen & vooruitzichten voor het nieuwe jaar!

In een ver verleden liften we als gewaardeerde mappers altijd met GEO.nl mee naar H’sum. Maar onder Covid19 & fam. stellen we dat nog even uit tot we Ω zijn gepasseerd ?

Ik heb 18 december met potlood in de agenda genoteerd. Ik ben een tijdje vooral met andere belangrijke zaken bezig geweest, dus ik vind het leuk om het weer op te pakken.

:smiley: Zo is het Peter. OSM bijeenkomsten zijn zeker belangrijk. Ik zal je dan helaas missen want de 18e heb IK een **andere ** belangrijke zaak maar misschien zien we mekaar nog bij een evt. nieuwjaars bijeenkomst

@Lachgast. Hier de nieuwe OSM calender https://osmcal.org/event/1106/ voor 29 januari 2022. Heb er de nieuwjaarsbijeenkomst van gemaakt. Kunnen we vooruitblikken op het jaar 2022 voor OSM.

Tot morgen allemaal! Een mooie manier om januari uit te luiden :slight_smile:

Ik heb nog wel wat nieuwtjes rondom de obliquebeelden.

@Lachgast Hier de nieuwe OSMcal voor 26 februari 2022: https://osmcal.org/event/1188/

Een kleine reminder dat morgen de maandelijkse bijeenkomst weer is (online). Via de OSMCal hebben al meerdere laten weten te komen dus gaat gezellig worden.

Indien iemand vooraf al onderwerpen heeft, laat maar weten ( en anders geen zorg, we hebben de 1,5u tot nu toe altijd vol gekregen met interessante gesprekken)

Ik kan er helaas niet bij zijn wegens repareren van wat de stormschade (niets ernstigs overigens). Veel plezier gewenst.

@lachgast 26 maart: https://osmcal.org/event/1220/

Reminder, zaterdag is weer de maandelijkse bijeenkomst. Indien iemand op voorhand een onderwerp heeft laat maar weten. Ik heb alvast de forummigratie op de agenda gezet mochten mensen daarover willen discussiëren.

@lachgast 30 April 2022: https://osmcal.org/event/1281/

Wederom bijgewerkt in het titelbericht!