[Zakończone] 🦀 KWM#2, Giveaway na akcesoria MZA + 35zł — zadanie: mapowanie Mogielnicy

Chciałbym ogłosić drugą edycję :crab: Krabowego Wyzwania Mapników.

Przewidziane są 3 nagrody:

1. 20zł
  2. 15zł
  3. Magnes MZA z linią 507 (uwaga: ma małą czarną kropkę wewnątrz liczby 0)

Zadaniem jest jak najlepsze zmapowanie Mogielnicy do końca tego miesiąca (31 sierpnia włącznie).

Chodzi o takie aktywności jak np.:

• Dodanie chodników - proszę, aby nie były rysowane byle jak, zależy mi na jakości a nie ilości
  • Dodanie przejść dla pieszych i przejazdów rowerowych
  • Nawierzchnia
  • Dodanie dróg i inne ogólne poprawki, jak np. ograniczenia prędkości

Przydzielanie nagród:

1. miejsce, priorytet w wybraniu 1 z 3 wymienionych nagród.
  2. miejsce, priorytet w wybraniu 1 z 2 wymienionych nagród (po wyborze 1. miejsca).
  3. miejsce, 1 nagroda, która nie została wybrana przez 1. lub 2. miejsce.

Z wygranymi, skontaktuje się bezpośrednio w wiadomość na OSM z konta NorthCrab. Nagrody fizyczne zostaną wysyłane przy pomocy paczkomatów InPost na terenie Polski (opłacone przeze mnie). Moja ocena wkładu pracy pozostaje w pełni subiektywna.

Zwycięzcy poprzednich edycji są mile widziani, choć ich wkład będzie oceniany nieco niżej. Chciałbym dać nowym uczestnikom wyzwania większe szanse na wygraną. Niemniej jednak, laureaci poprzednich edycji wciąż posiadają szansę zwycięstwa. @syntex

6 Likes

Podsumowanie wyników:

1. syntex | OpenStreetMap @syntex - bardzo duży nakład solidnej pracy
  2. mikmach | OpenStreetMap @mikmach - ogólne mapowanie iD oraz w terenie
  3. Cristoffs | OpenStreetMap @Cristoffs - poprawki błędów osmose

Na dniach skontaktuje się ze zwycięzcami bo wybór i odbiór nagród :tada:. Kolejna edycja Krabowego Wyzwania Mapników odbędzie się na polskim serwerze Discord do miesiąca czasu.

:crab:

3 Likes

Propozycja dla kolejnych edycji - fajnie by było zobaczyć screenshota z OSM przed rozpoczęciem wyzwania i po, wtedy można zobaczyć łączne efekty KWM :wink:

Brawo dla organizatora i uczestników!

Screeny o jakich pisze michalgwo wychodzą bardzo fajnie, pochwalę się korzystając z okazji:

Milejów

milejow

Hrubieszów

hrub

2 Likes