Wracając do tematu przerywanej linii w drogach unpaved i wizualnej kolizji z tunelami, chciałbym jednak dać pod rozwagę zastosowanie przerywanej (kwestia jak przerywanej) krawędzi.
Zrobiłem fotoszopkę tego rejonu: http://www.openstreetmap.org/#map=18/48.85570/2.25639:
- z tunelu usunąłem całkowicie kolor drogi - zostaje przerywany kolor krawędzi; widzimy to co na powierzchni
- dodałem na jednej jezdni zoffsetowaną (językiem cada) linię “ściany tunelu” żeby było to wyraźniejsze i wyraźniej odróżniało się od propozycji zastosowania przerywanych linii na drogach nieutwardzonych
- nie wiem czy się tak da: nawiasem kwadratowym oznaczony wlot tunelu (można byłoby spróbować inne kształty np. nawias okrągły czy ostrokątny)
- na wąskiej uliczce (również na części z accessem) zrobiłem przymiarki przerywanej krawędzi - kropkowanej, przerywanej linii, kropki z kreską; tu wydaje mi się istota, żeby przerywane linie tunelu i unpaved miały inny charakter, ale żeby były przerywane, a sama droga żeby miała swój kolor, przy czym kreskowanie jest wewnątrz tego koloru.