Wschodnia obwodnica Wrocławia

Cześć

Szybki temat: co dzieje się z budową wschodniej obwodnicy Wrocławia? Ktoś usunął nawet plany drogi, chociaż jest ona w budowie, film można zobaczyć tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=dG2P5Qa7fKQ&

Ta sama sytuacja jest na S8 na południu od Wrocławia. Tam też jest już budowa w trakcie, a na mapie nic.

W Krakowie budowa obwodnicy wygląda tak że drogi były już zaznaczone na mapach jak tam jeszcze krzaki rosły.

Zapraszam do dyskusji, jak uważacie, czy te drogi powinny być na mapie czy nie?

Pozdrawiam

daj link do lokalizacji lub najlepiej edycji co drogę skasowała

a na przyszłość: była próba zapytania się w zestawie zmian?

Najmocniej przepraszam ale nie znam się na mapach. Ja tylko obserwuję kolejne zmiany. Nie wiem jak uzyskuje się linki do zmian.

We Wrocławiu jest po prostu kilku mapowiczów którzy są w stanie dodawać takie informacje bardzo dokładnie i mają takie prawo. Można to lubić, można nie lubić, ale proponowałbym po prostu zostawić tam budowane drogi lokalsom.

1 Like

No tak, ale w planach była już ta droga od pół roku, teraz nawet w planach jej już nie ma. Już pomijam to że jak ktoś dobrze zauważył są tam różne rodzaje tej samej drogi na różnych fragmentach. Dlaczego nie można tego zrobić tak jak to było (a właściwie to dalej jest) w Krakowie?

Co masz na myśli pisząc “tak jak w Krakowie”? Trasa Łagiewnicka nie była zaznaczona jako construction naraz, sam pamiętam że poprawiałem fragmenty. S7 też nie była naraz bo tam były większe problemy z budową. Linia kolejowa Podłęże-Piekiełko też jest obecnie zaznaczana fragmentami, linią tramwajowa do Mistrzejowic też.

Gdzie w Krakowie krzaki bez trwającej budowy mają teraz highway=construction?

Trochę nie rozumiem, bo obie drogi są ciągle naniesione w OSM jako planowane:

Jeśli masz na myśli wyświetlanie na warstwie „Podstawowa” na osm.org, to obecnie nie są na niej wyświetlane proponowane drogi. Jeśli droga jest tylko planowana, a się wyświetlała, to musiała być niepoprawnie oznaczona jako budowana.
Chyba że chodzi Ci o to żeby przedyskutować o słuszności tego, czy dana droga w danym stanie powinna być traktowana jako proponowana czy budowana?

Tak, dokładnie mi o to chodzi. Te drogi są w trakcie budowy. Dlaczego nie są traktowane jako budowane a jedynie proponowane. I oczywiście chodzi mi o główną stronę https://www.openstreetmap.org/ . W Krakowie mówię o budowie S7 która ma nanoszone zmiany na bieżąco, opóźnienie jest tam rzędu 24h.

Tylko, że na tej drodze, o której wspomina autor wątku prace już się od dłuższego czasu toczą i to na całej długości inwestycji.

Jeszcze parę dni temu przez teren budowy biegły dawne ścieżki okolicznych ogródków działkowych, których nikt nie chciał poprawić bez dokładnego wskazania uwagą, do tej pory wiszą nieistniejące furtki:

Nie nazwałbym tego bardzo dokładnym mapowaniem.

> W Krakowie budowa obwodnicy wygląda tak że drogi były już zaznaczone na mapach jak tam jeszcze krzaki rosły.

Chcesz dyskutować o drodze w Krakowie czy we Wrocławiu? To dwa różne wątki.
Jeśli w Krakowie ktoś dodał drogę w budowie gdy rosły jeszcze krzaki, to widocznie źle zmapował.

Mamy dobre i aktualne zdjęcia z budowy i aktywnych mapujących we Wrocławiu i obwodnica jest zmapowana na dzień 1 marca 2026.
Budowa to tu jest najwyżej kanalizacji i sieci podziemnych, na pewno nie drogi.

Analogicznie jest w budowami budynków. Jak jest budowa budynku, a trwają prace archeologiczne, a budynku jeszcze nie ma, to nie dodajemy budynku w budowie. building=contruction można dodać wtedy, gdy budynek ma już co najmniej jedną kondygnację, bo same fundamenty to nie budynek (mimo że landuse=construction to budowa budynku).

To jest budowa drogi, highway=construction: https://polska-org.pl/12295465,foto.html
A to nie jest: youtube.com/watch?v=dG2P5Qa7fKQ Ja tu widzę tylko rozjeżdżoną ziemię i nie wiem, w którym miejscu jej szerokości będzie droga. Może na środku, a może bliżej prawej strony, a może lewej?

Jeśli chcesz zmapować geometrię drogi, której nie ma, to skąd ją weźmmiesz? Na Geoportalu nie ma.
Będą pewnie też osobne chodniki i ścieżki rowerowe. Gdzie dokładnie będą? Jak je narysować, skoro ich nie ma?

Na OSM możemy dodawać wszystkie obiekty, które widać w terenie, zaczynając od budynków i sklepów, a kończąc na latarniach, drzewach i słupach trakcyjnych. Oraz to co widać na zdjęciach lotniczych i satelitarnych. Zdjęcia sateliterne jednak mogą być czasem już niektualne, dlatego zawsze najlepszym źródłem danych OSM jest wizyta w terenie na miejscu.
Na OSM dodajemy tylko obiekty które są tu i teraz, nie dodajemy historycznych obiektów które już nie istnieją, ani nie dodajemy obiektów planowanych, z tego powodu, że przyszłości nikt nie zna, a plany mogą się zmienić lub nigdy nie zostać zrealizowane. Z różnych powodów wiele planów nigdy nie zostaje zrealizowanych i zostają w fazach planów. Mapowanie proponowanych obiektów jest problematyczne, kontrowersyjne i tylko rzeczywiste plany powinny być mapowane, jeśli w ogóle.

> Jeszcze parę dni temu przez teren budowy biegły dawne ścieżki okolicznych ogródków działkowych, których nikt nie chciał poprawić bez dokładnego wskazania uwagą, do tej pory wiszą nieistniejące furtki:

Na OSM każdy fragment mapy przedstawia inny odcinek czasu w przeszłości. Bardzo często jest tak, że jakiś fragment jest bardziej aktualny od innego, nawet jeśli leży parę metrów dalej. Za przykład weźmy sklepy w centrum handlowym. Założmy że byłem w sklepie z butami, ale nie było go na mapie, więc go dodałem. Ale parę metrów dalej na mapie nadal jest bank, którego od kilku lat już nie ma. Po prostu nikt na to nie zwrócił uwagi. Ja po prostu dodałem sklep z butami, a nie obchodzą mnie banki. Dodanie obiektu na mapę lub jego usunięcie nie oznacza że zmapowałem dany fragment kompleksowo i cała okolica jest aktualna.

Przez teren budowy biegły dawne ścieżki okolicznych ogródków działkowych, bo edycja pochodziła z listopada lub grudnia, kiedy jeszcze te ścieżki były. Teren budowy Wschodniej Obwodnicy Wrocławia jest duży i to że zaktualizowałem fragment przy wsi Wysoka, nie znaczy że fragment przy alei Karkonoskiej jest aktualny.

> których nikt nie chciał poprawić

To jest ocena i do tego nieprawdziwa. Nie jest prawdą że nikt nie chciał poprawić, bo może nikt tego nie widział. Ścieżki poprawiłem od razu po pojawieniu się uwagi na ten temat.

nie widzę problemu z dodanie building=construction jak kopią dziurę pod fundamenty, nie widzę problemu z dodawaniem highway=construction jak tylko zaczną wycinać drzewa

To jest już moim zdaniem dzielenie włosa na czworo. Fundamenty zupełnie wystarczają żeby oznaczyć budynek jako w budowie i nieraz się z tym spotykam.

Chyba lepszym porównaniem byłoby że gdy budują osiedle domków no to raczej nie oznaczamy od razu wszystkich budynków, dróg wew., parkingów i przebudowach skrzyżowań, tylko robimy to po kolei wraz z postępem budowy. A przynajmniej ja się nigdy nie spotkałem żeby ktoś oznaczył całe budowane osiedle naraz. Tylko w przypadku dróg maziamy całe kilometry “budowy” sekundę po podpisaniu umowy.

Mi się wydaje, czy taka sama dyskusja była już prowadzona przy okazji budowy Alei wielkiej Wyspy?

była

i jeszcze przy czymś

I zawsze chodzi o Wrocław :laughing:

1 Like

Niestety mamy pecha do nadgorliwych użytkowników.

Dość oczywistym jest, że droga jest w budowie i powinna być oznaczona highway=construction, ale maro21 sukcesywnie wszystkie takie edycje wycofuje. Nawet fragment starej jezdni bedącej w trakcie przebudowy oznaczył jako demolished zamiast construction:

Moja uwaga odnosząca się do nieprecyzyjnego mapowania tereny miała na celu wskaz

Projekt docelowej organizacji ruchu nie jest tajemnicą, możesz go przejrzeć nawet na branżowym portalu:

Poza tym od lat już na mapie były linie tagowane jako highway=proposed, które odzwierciedlają docelowy przebieg.

Kompletnie nie zrozumiałeś istoty mojej wypowiedzi - nie twierdzę, że nie można wprowadzać drobnych zmian na podstawie własnych obserwacji. Kwestionuję jedynie stwierdzenie Yunkersa (przynajmniej w kontekście tej inwestycji), że lokalni użytkownicy zajmują się dokładnym mapowaniem tego fragmentu.

Generalnie cieszy mnie, że w tej dyskusji udało się potwierdzić, to co było już kilka razy dyskutowane w tym wątku:

Że WOW jak najbardziej można oznakować jako highway=construction

Szczególnie że jest już w budowie: https://www.youtube.com/watch?v=dG2P5Qa7fKQ to jest jeden z nowszych filmów. Dokładnie taka sama sytuacja jest z S8: https://www.youtube.com/watch?v=ZLVmSsYdtJ4

Skoro problemem nie jest system stosowany przez @maro21 i @maraf24 tylko to że ich aktualizacje są zbyt rzadkie to odpowiedź jest prosta - pomóż im z aktualizacjami. Myślałem że problemem jest sama idea “fragmentarycznego” oznaczania tylko zbyt rzadkie aktualizacje to nic tu po mnie i nie wiem po co ta dyskusja skoro najwidoczniej robicie to samo :man_shrugging:

No tak, ale ja sam zmieniłem proposed na construction gdy ukazały się pierwsze filmy z drona. Było już tam widać całą budowę, załączyłem je w opisie, a i tak wszystkie moje zmiany zostały cofnięte. I argument że to nie jest budowa drogi tylko kanalizacji deszczowej, a zaznaczyć to jako construction można dopiero jak już będą asfalt lali.

1 Like