Wintersport komt er weer aan

De wintersport gaat komend seizoen naar Champoussin (CH) / Portes du Soleil.

Ik dacht ter bestudering van de skipistes alvast wat te downloaden van garmin.openstreetmap.nl

Kijk ik op openstreetmap.org, dan zie ik via bekijken wel de liften, maar geen pistes, kies ik echter voor bewerken (Potlach) dan zie ik de pistes wel als lijn lopen.

Echter de kaart van garmin.openstreetmap.nl levert me geen liften en geen pistes op. Wel diverse restaurants op de pistes en dat is ook belangrijk :slight_smile:

Is er een andere manier om een gebied te downloaden cq staat ergens “simpel” beschreven hoe je zo’n kaart kan maken.

PS via skidea.com kan ik wel kaart downloaden met pistes, maar mis dan weer de restaurants (en ik zie ook geen liften) , of ik moet iets meer dan 20 euro betalen (en dat voor opensource …)

groen_duiven

Volgens mij staan ze wel op http://openmtbmap.org/download/
Of beter nog, deze: http://freizeitkarte-osm.de/de/alpen.html

Bedankt,

Zo had ik het nog niet bekeken :slight_smile:

De meeste pistes zijn vaak paden waar je in de zomer met de mtb op/af kan.

Heb inmiddels de alpen gedownload en geïnstalleerd in Mapsource.
Hier zie ik zowel tracks, alsook de pistes (vergeleken met openstreetmap.org), wel staan de pistes erop met een soort streep, maar wanneer je de muis er op zet, krijg je info van het terrein. Het lijkt wel of die streep iets is, wat niet herkend wordt.

Na het overzetten van een gedeelte van de kaart naar de Garmin, zie ik inderdaad wel de liften, horeca en tracks. Maar de skipistes zijn verdwenen. :frowning:

Ben nu bezig met de freizeitkarte…
Helaas, daar zie je helemaal geen pistes op in Mapsource :frowning:

groen_duiven

Wat je ook nog kan proberen is die pistes uit de OSM database downloaden (geen idee hoe ze getagd zijn) en als gpx tracks opslaan in je Garmin.
Zie dit topic: http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=276700#p276700 (gaat over nodes maar kan natuurlijk ook voor ways gebruikt worden)

Een jaar geleden had ik ook geprobeert, een Garmin kaart med pistes te maken. Kijk hier: http://berniesmaps.de/Ski_Fichtelgebirge.zip
De scripts voor splitter/mkgmap zijn in de zip bestand. Om een kaart van Switzerland te maken, moet je een paar parameters veranderen.

Bernard,

Bedankt zover.

Maar heb het gevoel dat ik me eerst maar eens wat meer moet verdiepen in de materie, want de opmerking ‘een paar parameters veranderen’ is mij nog wat kort door de bocht, wanneer ik kijk naar de inhoud van het zip-bestand.

groen_duiven