Заслон / Wilderness hut - рендване

Здравейте! Гледам, Wilderness hut е одобрен таг, има предложени икони за рендване, минало е гласуване, а все още явно не се рендва от картите. От какво зависи това?

Иначе този таг трябва да е алтернатива на нашите заслони май а ? А относно редването то има много тагове дето въобще не се рендират така че и този е един от тях. Всичко зависи от това кой как си хареса да се рендва. Като ли не си хостваш един сайт правиш си един рендер и вече ще се виждат тези точки.
А относно това ако искаш да се виждат на Мапника ползвай някой от тези тагове http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:shelter_type
Мисля че те се рендират всичките от Мапника но не съм сигурен.

Много благодаря за насоките! Ще използвам shelter_type=basic_hut :sunglasses:

Basic hut май наистина пасва по-добре като описание на нашите заслони.

Иначе, досаждам, но е важно да се каже: “do not tag for the renderer”. Mapnik е само един от безкрайното много начини да се визализират данните във ОСМ и както каза babu6ka има много тагове, които той не рендърва. И това е нормално. И също не значи, че трябва да предпочитаме само такива, които се показват в Мапник.
Класическият пример за това са тунелите на CERN: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tagging_for_the_renderer

Горе долу същото важи и за типовете гори. Аз например си ги тагвам тях точно дали са широколистни, иглолистни или смесени и не се съобразявам с рендера. Освен това вече има и други алтернативни на Мапника рендери дето например изобразяват тези 3 типа гори. Освен това когато тагвате нещо мислете и за възможността че може тези данни да се конвертират и използват от някакви навигационни програми с което аз се съобразявам по принцип. Така че винаги се съобразявайте с общоприетите тагове а не от това кое как се рендира или не се рендира от даден рендер. Много по важна е точността на данните отколкото кое как се визуализира да изглежда на картата. Например по важно е да я има например тази точка със съответния таг на картата за даден заслон отколкото дали въобще рендира.
Ето типичен пример където съм картирал Преславска планина и въобще не съм се съобразявал с рендера:
http://www.openstreetmap.org/export#map=12/43.1719/26.6669
Разгледайте сорса и ще разберете какво имам предвид така че Bowell e прав с “do not tag for the renderer”.