векторна информация от wikimapia

Предлагам, който иска да разгледа и ползва векторите от този сайт. Преди година разработих програмки, които свалят и конвертират в osm файл тази информация и смятам, че ще е доста полезна, предвид енциклопедичните познания на потребителите там. Сайта претендира да е отворен, както и информацията е ‘уж’ на потребителите, но съществуващото API по-скоро пречи да се сваля информация от там, затова съществуват други достатъчно добре разработени функции нужни за потребителския интерфейс.

Файловете са 3 и разархивирани са около 600МБ. Отразяват покритието над България към юни 2014г.

Реки, жп линии, ферибот:
https://docs.google.com/file/d/0ByQVtpvBSTFDMjRQRTBaWTJZbUE/edit?usp=docslist_api

Пътища:
https://docs.google.com/file/d/0ByQVtpvBSTFDd3loMFdhZnJ4SkU/edit?usp=docslist_api

Обекти:
https://docs.google.com/file/d/0ByQVtpvBSTFDSFJ3RUVpUXNqMkU/edit?usp=docslist_api

Предвид размера на информацията добре е JOSM да се стартира със следната команда в CMD прозорец и тогава да се зареди кой да е от файловете:
java -Xmx2000m -jar josm-tested.jar

Здрасти Реактор. Много добре е че си се постарал да свалиш данните от Уикимапиа.
А може ли да попитам дали е възможно да споделиш с нас тези програмки които са за сваляне и конвертирани в OSM формат. Че ми се глозди една идея в главата да си направя една Гарминска карта с обектите от Уикимапиа. Защото като съм в движение в горите много често съм си мислил ако сега имах възможност да ползвам Уикимапиа тя би ми била от голяма полза. Защото точно преди време търсих възможност как да могат да се свалят данните от Уикимапиа във векторен формат но ударих на камък.

Проекта претиндира да е отворен ама колко е друг въпрос. Даже лиценза им е уж свободен. Но ако се замислим там всичко е чертано върху Гугълските карти. Но в случая както и аз понякога съм правил справки в Уикимапиа за някой обект за който не съм сигурен какъв е.

Бих се радвал да ги дам, но след като пооправя кода. Другото е че се страхувам ако много потребители започнат да свалят, да не секне тази възможност централно. По време на свалянето се пращат доста заявки и като цяло процеса трае 1-2 дни. Това последния път остана незабелязано, но не знам как ще се отрази ако много хора започнат да го правят… То ще е хубаво ако потребителите видят, че е възможно да се сваля информацията от там и започнат да си искат такова апи. Виждал съм там такива желания, но явно не се имат впредвид. Все пак като си го качиш на гпс-а няма да виждаш рекламите.

ОК.

Ако искаш ми драсни едно ЛС да тествам това което имаш евентуално. Обещавам да не го разпостранявам свободно из мрежата. Все пак идеята ми да го ползвам за лични цели. Най-много ако успея да направя някаква конвертирана карта то евентуално тя да бъде свободна например.

Колега, и аз съм се пуснал по същата пързалка като теб. Ако е удобно на лично съобщение да те разпитам някои неща, че файловете са гръмнали?

Питай.