Wijzigingen niet consequent zichtbaar

Hallo allemaal!

Ik heb de afgelopen dagen diverse wijzigingen met JOSM aangebracht. Het valt me op dat ik sommige wijzigingen niet altijd terugzie op de kaart van OSM. Als ik inzoom zie ik de gewijzigde situatie, als ik uitzoom zie ik de oorspronkelijke situatie. En vice versa.

Doe ik iets verkeerd?

Groetjes,
Frank

Zit misschien gedeeltelijk in de cache van je browser, druk een ctrl-f5, voor totaal herladen tiles op webpagina.
Andere kant niet alles wat je verandert word gerendeerd op de kaart.

Nee.
Zie https://help.openstreetmap.org/questions/178/how-often-does-the-main-mapnik-map-get-updated voor een uitleg (in het Engels).
Veel succes.
Frank (ook)

Edit:

Waar, maar:

M.a.w. het ligt aan de rendering.

Wijzigingen worden na een aantal minuten zichtbaar op zoomlevel 13 en hoger . Soms kan het nodig zijn om een refresh af te dwingen zoals Allroads zegt. De tiles van zoomlevel 12 en lager worden normaalgesproken niet snel zichtbaar. Omdat hier voor een groter gebied aan data op staat, kost het renderen meer resources. Het is wel af te dwingen, maar dan nog kan het een aantal uren duren voordat het zichtbaar wordt.

Level 13 is het zoomlevel waarop tertiare wegen geel worden, deze wegen en kleinere wegen een outline krijgen en ze niet meer als een dunne lijn zichtbaar zijn. Vb: http://a.tile.openstreetmap.org/13/4206/2694.png

Groeten,

(weer een andere) Frank

Ik begrijp nu hoe het werkt. Bedankt voor jullie reacties!