Wijken toevoegen

Op de Twitter van mijn gemeente zag ik dat ze al tijden bezig zijn om de wijken juist aangegeven te krijgen, bij een van de concurrenten van OpenStreetMap. Ik ging ervan uit dat dit in OpenStreetMap ook zou moeten kunnen (en het kan ook). Echter zijn er zoveel meningen over dit onderwerp dat ik mijn vingers daar niet zomaar aan wil branden. Hieronder drie artikelen die ik ben tegengekomen:
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=30672
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=59099
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=18168

Gezien ik nog geen eenduidige conclusies heb gezien zou ik graag willen weten wat hierin wenselijk is.

Ik had de titel alleen nog gelezen, en dacht: ‘volgens mij hebben we daar al een aantal draadjes over gediscussieerd’.
Daarna zag ik pas dat je ze al toe hebt gevoegd aan je post. :smiley:

Ehm, tja. Ik zou het zo ook niet weten eigenlijk. Dat oude topic stamt uit 2012, de tagging was volgens mij wel zo goed als besloten (dat is tenminste wat ik eruit op maak ;)). In 2017 laaide het idee weer op, maar dat kwam voor zover ik weet ook niet echt helemaal van de grond.

De vraag is of het echt zin heeft, in de zin van: voegt het wat toe? :wink:
Het voegt natuurlijk wel wat toe. En de wijk- en buurtkaart van het CBS is beschikbaar gesteld, dus dat scheelt ook.
Maar hoe importeer je het? Hoe onderhoud je het? Pak je één stad mee, of doe je heel Nederland? Heb je daar tijd voor? Welke tags moet het hebben? Wordt de wiki aangepast? etc etc.

Volgens mij is het importeren van wijken (tenzij je je beperkt tot één stad) best een groot project. 'T kost tijd om het allemaal uit te zoeken en volgens mij is het ook niet helemaal duidelijk hoe en wat. Ik denk dat dat een van de redenen is dat het nog niet echt gedaan is, maar zeker weten doe ik niet.

Is het trouwens een idee om verder te discussiëren in dit topic? Dan houden we alle info een beetje bij elkaar. :slight_smile: