Werkverkeer

Hou zouden jullie rijbanen, voorsorteervakken, uit- en invoegstroken, etc. voor werkverkeer taggen? Nou zijn dit tijdelijke voorzieningen, maar bij sommige grote projecten zoals een nieuwbouwwijk, grote infra-werken, etc. zijn dit soort elementen voor lange tijd aanwezig en dus lijkt mij het de moeite waard om dit te taggen.

Bij zulke situaties staat vaak RVV-bord D4 met onderbord uitgezonderd werkverkeer en op het wegdek heb je meestal een doorgetrokken streep naast de (gele) blokmarkeringen.

Bijvoorbeeld:
Er zal in een echte situatie waarschijnlijk een RVV bord D6 (verplichte rijrichting rechtdoor en linksaf) staan met onderbord uitgezonderd werkverkeer.

Hoe tag je een weg met 3 voorsoorteervakken waarvan rechtsaf alleen voor werkverkeer is?
turn:lanes=left|through|right

Ik zou het niet weten. Iemand suggesties?

De Wiki bevat volgens mij nog geen tag voor bouwverkeer. Construction zou het mooiste zijn, van de bestaande tags lijkt private lijkt het meest in de buurt te komen.

Op basis van http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:access#Lane_dependent_restrictions zou het kunnen worden: motor_vehicle:lanes=yes|yes|construction, tezamen met het door jou genoemde turn:lanes=left|through|right

Hi Tachi, ergens kriebelt er iets in mijn achterhoofd mbt het taggen van tijdelijke situaties. Ik dacht dat de boodschap was voor de tagger die het aanbrengt en er vervolgens niet meer naar kijkt, pas op. Niet doen dus, het is altijd maar een tijdelijke situatie die van de ene op de andere dag of zelfs per uur verandert. Neem de afsluitingen op de A4 en A44 tbv het veiligheidscongres.

… zo stond de Bredase weg weer op construction https://www.openstreetmap.org/note/94582 Gelukkig nu weer opengezet. Kijk als iets een jaar gaat duren? … consensus hebben we er echter niet over.
Wat zou de regel moeten zijn buiten “gewoon verstand”.
Wat ik wel doe is construction gebruiken voor wegen die er helemaal nog niet zijn. Die wegen zijn gepland.
De bouwstraten die af zijn er waar dus gereden wordt door bouwverkeer zet ik op track (meestal nog onverhard) met bv access = no (als dat verbodsbord erbij staat.)
In cne garmin zijn ze allemaal al ingetekend en routeerbaar. Ook wat voor te zeggen. https://www.openstreetmap.org/#map=17/51.77148/4.65902&layers=N