Wenstunnel.

Hier heeft iemand een “wenstunnel” geplaatst. (Deze stond op on alhoewel die daar nooit is geweest, dus heb ik die op no geplaatst)

Dit alles is dus gebaseerd op gazette praat ? Er zijn daar trouwens nog wel meer voorspellingen geplaatst voor dat kruispunt wat betreft een eventuele fietsbrug. Of moet osm nu al worden gebaseerd op wensen en gazettepraat ? Ik dacht dat het vooral een realistische weergave dient te zijn van wat er NU is. Het staat nu dus als een 'lijn". Wat er verder mee aanvangen ?

https://www.openstreetmap.org/edit#map=18/51.21083/3.62380

Commentaar zetten bij changeset die de wenstunnel had toegevoegd. Wenstunnel volledige verwijderen.

Hey 0709, escada,

Deze highway=no is deel van de geplande fietssnelweg. De manier waarop we dit mappen is gedocumenteerd via https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:cycle_network%3DBE-VLG:cycle_highway en vorige zomer uitgebreid bediscussieerd. Dat zowel binnen een kerngroepje van OSMbe vrijwilligers, als met datagebruikers en via Matrix en talk-be met de rest van de community. Zie bijvoorbeeld https://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk-be/2021-July/011313.html en https://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk-be/2021-August/011315.html . Hoewel het uiteraard niet ideaal is dat er dingen in OSM staan die nog niet bestaan, is dit de enige manier om op een eenvoudige manier dit snel evoluerende netwerk te kunnen bijhouden in OSM. Dit maakt het mogelijk om deze nu al te gebruiken. Voor de duidelijkheid: dit was een compromis dat veel meer in de richting gaat van klassieke OSM logica. In de vorige iteratie waren volop “omleidingen” als route aangebracht die gewoon “de meest logische route” waren volgens de mapper in kwestie.

Ik ga daarom deze weg terug toevoegen, zij het met wat duidelijkere tags, die maken dat het niet gezien kan worden als “nu al een tunnel”. Overigens gaat het ook om een verlaten treinroute - iets waar ook discussie over is of dit in OSM thuishoort of niet als er geen sporen meer zichtbaar zijn in de realiteit, maar waar de meeste mappers op Matrix alleszins niet echt een probleem mee hebben.

Zie verder nog:

Als jullie de eerdere consensus terug in vraag willen stellen, dan kan dat natuurlijk. Maar het is best dat dan eerst te bediscussiëren alvorens te deleten.

Breng in kaart wat aanwezig is.