Welkom!

…en af en toe met je schenen in het prikkeldraad loopt en met je smoel keihard in de koude modder valt, je je afvraagt “waar doe ik dit voor?” en weer doorgaat! :slight_smile:

Hoi Forumbewoners,

Ik wil mij even voorstellen. Ik map al een aantal jaren, en lees al enige tijd mee op dit forum, maar nu dan toch echt eens de drempel over.
Het grootste deel van mijn streetmap uren besteed in aan rurale gebieden in bv India, of op het moment Iran / Afganistan. Maar ook met name de heringerichte natuurgebieden in Nederland krijgen zo nu en dan mijn aandacht. Extra focus heb ik daarbij voor het Drents Friese woud, waar ik dichtbij woon en regelmatig wandel.(en ‘veldinspectie’ doe :wink: )

In het dagelijks leven werk ik bij RVO (onderdeel van EZ) aan oa de BGT en de LPIS (Land Parcel Indentification System) voorheen de AAN (Agrarisch Areaal Nederland) tegenwoordig (intern) de Referentie.

Groet,
Omar

Hoi allemaal,
Ik kom me eventjes voorstellen (dank aan Eggie voor je welkomstberichtje). Ik ben niet zo heel goed in echt mappen via desktop maar ik gebruik vooral streetcomplete om in mijn buurt info toe te voegen. Ik ben ook van plan om gpx tracks toe te voegen als ik eenmaal mijn hardlooptracker kan overtuigen dat ik toch echt aan het lopen ben en niet een halfuur gewoon een beetje aan het staan ben/na 200 meter in het niks verdwijn :stuck_out_tongue: .
In het dagelijks leven ben ik bezig met mijn studiekeuzes betwijfelen en trainen voor mudmasters/ de pride run halve marathon in a’dam deze zomer.
Groetjes,
Rijnaerde

Rijnaerde… welkom in de wereld van het OSM forum… Voor JOSM hebben we zelfs een eigen draadje lopen… editor josm stap voor stap
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=53710
Veel plezier met mappen.

Toch even de drempel over en me in het forum voorstellen.

Na wat sporadische eerste edits ben ik sinds een maand of twee wat vaker bezig in OSM-land. Eerst onder een andere naam, nu als smootheFiets. Want dat doe ik voornamelijk: surface en smoothness tags (soms width en lanes=2) op alle wegen toepassen die ik onder de wielen krijg. Naast traffic_sign, uitlijning en al die goeden dingen die van deze community al de nodige aandacht krijgen (dank daarvoor!).
De bedoeling is om fietsroutering te verbeteren: met de racefiets moet je immers op andere routen zijn dan met de Gazelle, ATB is sowieso heel anders. Op OSM gebaseerde routers zoals Komoot en Naviki proberen dat al, maar het werkt nog niet altijd goed. Dat wil ik verbeteren.

Ik woon, werk en fiets al den kleine tien jaar in Groningen tussen stad en wad. Oorspronkelijk ben ik uit Duitsland, dus als mijn Nederlands soms wat krom klinkt, ligt het daaraan.
Misverstanden gebeuren snel als je in een vreemde taal schrijft. Zouden jullie daarmee rekening willen houden?

Last but not least: hartelijk dank aan alle collega mappers die mij zo vriendelijk hebben geholpen en die mijn beginnersfoutjes hebben gecorrigeerd, vooral eggie!

Welkom smootheFiets!
Voor een Groninger schrijf je redelijk Nederlands, voor een Duitser is het perfect :slight_smile: Maarre zonder dollen, succes met het mappen. Hulp is hier altijd voorhanden.

Ook van mijnentwege hartelijk welkom alhier, @smootheFiets ! Maak u maar geen zorgen over de kwaliteit van uw taal, op sommige forums zie ik veel schabouwelijker geschrijvel. De enige herinnering aan uw Oostelijke achtergrond zou kunnen zijn “routen”, dat is in het NL “routes” - maar dat kon net zo goed een tikfoutje zijn. Oja, ook “al die goeden dingen” is eigenlijk “goede dingen”. Maar dat zijn echt details hoor, lig er niet van wakker. Ik waardeer het heel erg dat het voor u een aandachtspunt is, de rest komt dan wel.

Al meer ter zake: de door u genoemde routeplanners ken ik niet, had ik eigenlijk zelfs nooit van gehoord. Ik gebruik altijd graphhopper, hoe valt die uit in vergelijking, en dan specifiek voor het plannen van een fietstraject?

Bedankt voor de vriendelijke woorden!

GraphHopper heb ik nooit iets mee gedaan, even nagelezen. Lijkt wel zo handig om meteen te testen of een bug-fix m.b.t. routering goed gelukt is! Wat ik niet gezien heb: routering voor verschillende soorten fietsen. Maar misschien heb ik niet goed gekeken?

Naviki.org en komoot.com doen dat wel (er zijn vast nog andere aanbieders, deze ken ik toevallig). Screenshot’s heb ik alleen maar op Duits gevonden, Engels kunnen zij ook… Lijkt op zo iets:

Links kan je dus kiezen tussen stadfiets, race fiets, ATB, S-pedelec. Daar heb ik het over.

Welkom smootheFiets! GraphHopper en OSMR kennen maar één soort fiets, voor mij genoeg :slight_smile:

Hallo allemaal,

Onder aanbeveling van eggie laat ik mij hier ook eens vertonen. De naam is Danny, 24 jaar, studeer in Breda maar oorspronkelijk uit Veldhoven. 0,0 ervaring met mapping tools, maar wel iemand die OSM maps namaakt in Paint.net (voor diegene die dit niet kennen, het is gratis fotobeweringssoftware, vergelijkbaar met Photoshop), deze uitprint en er (hopelijk een keer) posters van te maken. Verder heb ik ook ooit een eigen Risk gemaakt van mijn gemeente.

Dat was het :slight_smile:

Hey Dannox, welkom.
Mappen met paint.net, die kende ik nog niet :smiley: Misschien dat je hier wat tips kunt krijgen om kaarten te exporteren i.p.v. na te tekenen,

Hai!

Ik ben Diederik en kom uit Rotterdam. Ik vind fietsen erg fijn, en we zijn ons aan het voorbereiden aan een fietsvakantie - vermoedelijk in Zeeland. Derhalve kwam ik een aantal fouten in de buurt tegen.

Vanochtend mijn eerste ‘echte’ wijzigingen doorgestuurd, en goedgekeurd door Eggie. #leuk :slight_smile:

Hallo Allen,

Even voorstelen, ik ben Bert en in het dagelijks leven werkzaam bij een boswachterij, ik loop vaak met een eos arrow rond. Gisteren geregistreerd en meteen mijn eerste no-no; een pad verwijderd. Om review gevraagd, gecorrigeerd door Eggie en meteen weer iets geleerd, waarvoor mijn dank. Ook het laatste kwartiertje op dit forum al heel veel informatie gezien.

Er bestaat dus zoiets als een access tag, super! Die wil ik voor onze boswachterij de komende tijd wel nagaan. Er is geen kruid gewassen tegen recreanten die langs een gesloten verklaring lopen maar de kaart kan maar beter in orde zijn.

Hallo!

Ik kom me ook even voorstellen! Vroeger veel actief geweest op Wikipedia, dus in ieder geval bekend met het ‘wiki’-wezen! Hoop de komende tijd wat dingen hier te mogen/kunnen bijdragen! Ik woon in Leiden dus mijn meeste bijdragen zullen (zeker nu de wereld nog aan de ketting ligt), van hier in de omgeving zijn. Ik ben graag buiten (te voet, te fiets of per kajak).

Korte anekdote: ik was laatst een rondje in de omgeving aan het peddelen en de Duivenvoordesloot waar ik doorheen ging stond alleen in OSM netjes aangeduid en op de kaart! Volgens Google Maps ligt hier niet eens een water! Volgen Apple Maps ligt er wel water, maar zonder naam.

Hopelijk maak ik niet te veel beginnersfouten, maar ik ga mijn best doen :slight_smile: (om die niet te maken dus!)

Goedeavond,

Mijn naam is Thijs en ik ben nu een maandje actief met mappen maar ik had mij hier nog niet eerder voorgesteld.
Ik kwam ergens op Reddit een bericht tegen over StreetComplete, en dat klonk wel leuk dus gelijk gedownload. Na een erg actieve week had ik mijn wijk wel ‘uitgespeeld’ in StreetComplete, maar viel het mij op dat er alsnog veel paadjes en dergelijke ontbreekten op de kaart. Toen actief aan de slag gegaan met de iD editor als start, en later ook JOSM maar eens gedownload.

Ik woon in Zuidoost Amsterdam, dichtbij het Nelson Mandela park en daar ben ik ook voornamelijk actief. Naast met eigen wijk ook al veel toegevoegd aan het park, en net gestart met een aanllggende wijk.

Van beroep ben ik een software ontwikkelaar, en vanuit die hoek wil ik ook gaan kijken of ik kan bijdragen aan de iD en JOSM editors. iD is erg gebruiksvriendelijk, maar kan nog wel wat features gebruiken, zoals ondersteuning van de BGT kaart die voor het mappen van Nederland erg handig is. Bij JOSM is het vooral erg irritant dat hij allemaal grafische glitches krijgt nadat je een tooltip triggert door je muis ergens een paar seconde te laten staan, wellicht kan ik die bug eens oplossen. Als er iemand een keer een stukje code/script nodig heeft kun je dat altijd vragen :slight_smile:

Feedback over mijn edits is altijd welkom, soms is het lastig te bepalen wat de beste tags zijn omdat de wiki/iD/fora een andere manier aangeven.

Môgge Thijs en welkom. Mooi dat je direct met JOSM aan de gang gaat. ID is idd wel leuk voor kleine aanpassingen, maar voor je het weet heb je een route relatie vernield.
Zuid-oost Amsterdam? Valt Ootmarsum daar ook onder? :laughing: https://www.openstreetmap.org/note/2680558
Geintje, map lekker waar jij je thuis voelt.

@Geim Dankjewel!

JOSM heeft echt wel meer opties inderdaad, ik gebruik iD bijna niet meer.

Ik woon sinds 5 jaar geleden in Amsterdam, maar ik ben opgegroeid in Ootmarsum. Tot en met mijn Bachelor opleiding Computer Science daar gewoond, bij de afstudeeropdracht van mijn Master naar Amsterdam gegaan, en daar blijven wonen.
Maar omdat ik Ootmarsum dus ook erg goed ken ben ik daar de kaart ook flink aan het updaten. Mijn ouders wonen daar ook nog, dus ik kom er ook nog regelmatig een weekend.

Woon jij in Ootmarsum toevallig of ergens in de buurt?

Uit de buurt, 60 km naar het noorden. Heb gewerkt in Almelo en familie in Hengelo. MAg graag door Duitsland rijden ipv n34 en n36. Mooie omgeving ook om te fietsen.

Hallo,

wil even hallo zeggen nu ik wat meer post. Ziet er naar uit dat mijn posts niet verschijnen, laten we zien of de replies beter gaan.

Groetjes!

Welkom kaartjesman!

De eerste drie berichten van een nieuw forumlid moeten handmatig worden goedgekeurd door een moderator. Daarom verschijnen ze niet meteen maar met enige vertraging op het forum.