Wegen worden op access=no gezet

In Zeeuws Vlaanderen zijn allerlei stukken weg op slot gezet door een mapper. Dit is van de afgelopen weken. Hij heeft allerlei restricties toegevoegd. Het bekende horse=no, maar ook access=no. Dat routeert daar dus niet meer. Nam mapper Marc Le Grand krijg ik geen reactie.
https://www.openstreetmap.org/#map=17/51.29519/3.81232 en hier https://www.openstreetmap.org/#map=17/51.30523/3.77288 en op nog een paar plaatsen.

en hier https://www.openstreetmap.org/changeset/45895022
Weghalen??

edit: motor_vehicle=yes staat er dan weer wel bij in de riedel van die er niet mogen komen.

Access=no is niet onjuist, maar geeft een beginwaarde die bijgesteld wordt doorde tagging voor de afzonderlijke vervoersmiddelen. In dit geval geeft motor_vehicle=yes de weg weer vrij voor motorvoertuigen.

De tagging is wel ongebruikelijk, maar niet semantisch verkeerd…

Gewoon terugdraaien dan Egbert. Ik zie op http://wiki.openstreetmap.org/wiki/NL:Overzicht_Nederlandse_Verkeersborden geen bord waarbij access=no staat.

Zal dadelijk zijn changesets eens aflopen. Hoop needless tagging met de kans dat als iemand motor_vehicle=no weghaalt de boel niet meer routeert. Reverten doe ik maar niet, want er zijn al weer zaken bijgemapt.

Ben je er van bewust dat motor_vehicle=yes ook moped en mofa is net als agricultural.
Wanneer autoweg, is dat ongewenst.

Ik heb motor_verhicle=yes en access=no verwijderd. Van de trunkroad heb ik ook bicycle=no en horse=no verwijderd. (default)
De omliggende wegen met fietspaden heb ik voor fietsers wel op slot gezet als daar verplichte fietspaden langs lopen. Oversteken heb ik ook mogelijk gemaakt. Je zat opgesloten op het fietspad soms.
Helaas heeft de mapper (nog) niet gereageerd en mapt dus zo vrolijk verder.