Weergave van OSM kaart op Garmin Oregon 450T onduidelijk

Geacht forum,

Ik heb een (klein) probleem. Ik heb op mijn Garmin Oregon 450T de TOPO kaart van de Benelux en die is perfect zichtbaar (op elk zoomniveau) alle wegen/paden en boscomplexen zijn zichtbaar. Echter een OSM kaart ( stukje Spanje) gedownload via http://garmin.openstreetmap.nl/ heeft niet de gewenste weergave. Bij het zoomniveau > 120m zie ik wegen dunne streepjes worden en paden/straten zijn niet zichtbaar, terwijl op de website http://www.openstreetmap.org je maximaal ingezoomd wel alle paden/straten zichtbaar zijn. Ik heb al alle instelling op mijn Garmin aangepast maar de zichtbaarheid wordt niet wat ik van de TOPO kaart gewend ben.

Tevens heb ik alle versies van de OSM-kaart geprobeerd. Generic Routable, Generic Routable (testing new style) en Routable Bicycle (Openfietsmap Lite), waarbij de Openfietsmap erg “wit” is met hele lichte kleuren voor de wegen etc.

Wat is het devies?
Aan de gang gaan met TYP-files? maar hoe installeer je die op je Garmin?
Ik weet het nu ffff niet meer dus wie kan mij op weg helpen?

groet Nico

Dag Nico,

Heb je de kaart ook geinstalleerd in basecamp of mapsource en hoe ziet het er daar uit? Als de kaart daar goed is dan moet die op de gps ook goed zijn

… en dan wat ik denk dat er aan de hand is. Je zet de gps aan in Nederland waarschijnlijk. Je bent dus niet in Spanje. Je fix is dus in Nederland en je ziet Spanje niet op je gps. Als je even zoekt op barcelona of madrid. Dan ziet je de kaart wel.
Het is dus mogelijk dat je gewoon naar het Nederlandse deel in de basiskaart zit te kijken.

Ben benieuwd of het dat is.

Succes,
Eggie

[… en dan wat ik denk dat er aan de hand is. Je zet de gps aan in Nederland waarschijnlijk. Je bent dus niet in Spanje. Je fix is dus in Nederland en je ziet Spanje niet op je gps. Als je even zoekt op barcelona of madrid. Dan ziet je de kaart wel.
Het is dus mogelijk dat je gewoon naar het Nederlandse deel in de basiskaart zit te kijken.]

Nee, ik heb de GPS in de demonstratie-modus gezet en gezocht naar de plaats Nerja in Spanje, en dan naar ga! Ik zie de kaart wel, echter zonder de details/ weergave die ik gewend ben met de TOPO- kaart Benelux.

Trouwens in Mapsource ziet de kaart er ook erg “wit” uit. Ligt het dan toch aan het TYP-file en/of style-file? en hoe is zo iets op te lossen? de kaart renderen met de TYP-file van de TOPO kaart ?

Kortom de vragen blijven komen.

het is al laat dus kap ik er fff mee. Morgen weer een nieuwe dag.

Over 8 dagen vertrek ik richting Spanje. Het zou mooi zijn als ik voor die tijd een oplossing heb.

Groet Nico

Wat bedoel je met Topokaart Benelux. De garminkaart? Die zal echt meer topo zijn.

Probeer eens de OFM Eur2013-W op www.openfietsmap.nl Dan ziet Nerja er redelijk gedetailleerd uit. De LITE versie heeft geen bebouwing en hoogtelijnen.
Bij de Europakaart heb je huizen, hoogtelijnen. In Mapnik (www.openstreetmap.org ) ziet alles er toch anders uit dan op de afgeleide kaarten. In Spanje is geen import van grondgebruik zoals op de ofm Benelux. De OFM Benelux heeft bv de 3dshapes import. Dan heb je ook direct meer detail van het grondgebruik.
Met een andere typfile komen er geen wegen of bossen bij.
OSM heeft dus niet overal veel topo.

Eggie

Als ik hier in Nederland kijk:
En de Garmin Topo Benelux (Topo kaart) vergelijk met de van http://garmin.openstreetmap.nl/ genomen “OSM World routable” en de Garmin City Navigator kaart (Routekaart), En de oude TopoNL.
Zie je dat CN hoofdzakelijk alleen maar wegen aan geeft, de OSM World wat meer bosjes geeft en de Benelux topokaart ook echt een topokaart is, waar verschillend grondgebruik veel meer tot uitdrukking komt en alle bosjes en sloten op staan.

Benelux is kleurrijk, World routable is licht met enkel groen bosje, CN is alleen wegen TopoNL zit dichter tegen Benelux aan.

Een alternatief zijn de kaarten op deze site. Voor jouw Spanje.
Deze geven wel huizen aan, komt aardig overeen met de Oude TopoNL,
http://www.kowoma.de/gps/freieKarten/osmkowomafreizeitkarte.html
Plaatsnaam Nerja, zoeken in mapsource lukte niet.
http://www.kowoma.de/gps/freieKarten/Legende.pdf
met originele typ

Het is zo, dat niet overal het bos, huizen ingetekend zijn in OSM, langs de kust zullen er meer actieve mappers zijn. OSM wisselt dus nogal.

Zelf heb ik de typ ook aangepast, maak de paden en track, altijd twee kleuren groen, die dunne stippellijntje zijn vaak slecht te zien.
Zelf gebruik ik een andere, deze is hier van een forumlid.
http://www.javawa.nl/typchanger.html
Ik heb zelf bij de oude toponl, achtergrond kleur aangepast, grijzer dus niet zo wit.
Elke kaartversie heeft zijn eigen typfile met kaartcode erin.

Of de Garmin Spanje topo kaart aankopen. Dan ben je 130 euro lichter.

Hartelijk dank voor jullie reacties. Ik ben/ga er mee aan de slag. jullie horen van mij.