Waze, een openstreetmap alternatief

Zie een review op http://www.androidworld.nl/6827/waze-maak-je-eigen-android-navigatie/

Een bedrijf uit israel wil een nieuwe map maken die door “de community” wordt samengesteld. Ik denk overigens niet dat het succesvol zal worden. Ze hebben een ontzettend grote achterstand (nederland is nog helemaal wit). en met extra features, zoals fileinformatie, moeten ze concureren met google,

Sja, iemand die de beschikking heeft over live data van files en wegafzettingen, kan deze nu al over een mooie kaart van NL vanuit OSM leggen. Daar is geen Waze voor nodig. Het enige dat ze dan buiten het vullen van de kaart toevoegen, is feedback van gebruikers via de applicatie. Als iemand zoiets schrijft voor OSM, ben je er ook al bijna.

In de UK heb je ook nog de People’s Map (http://peoplesmap.com/Map.aspx) die ook met behulp van de community een kaart wil vullen. Is natuurlijk geen probleem, gezonde competitie zorgt voor vooruitgang.

Leuk wel al die ontwikkelingen! Ik ben benieuwd hoe Waze uitpakt. Als ik het goed begrijp worden gps-traces daar automatisch omgezet naar wegen, die je daarna van tags kan voorzien? Nu maar hopen dat iedereen een beetje nauwkeurige gps receiver heeft. :slight_smile:

De Map Compare tool van Geofabrik zou die twee kaarten er eigenlijk ook bij moeten zetten in de keuzelijst.

En dan hebben we natuurlijk nog Google MapMaker en TomTom MapShare…

Is dit dezelfde waze?

https://www.waze.com/livemap

Ja dat is dezelfde waze.
Je had trouwens gereageerd in een oud topic.

Google heeft Waze een paar maanden geleden gekocht.
Ze zijn destijds gestart met als basis de kaart van Openstreetmap.
Sindsdien zijn ze zelf verder gaan bouwen, waarbij de gebruikers zelf de kaart aan konden passen op een zeer eenvoudige manier, een soort Potlatch voor Dummies.
Heb het wel eens geprobeerd.

Toen ik vernam dat ome Google de boel opgekocht was, was ik er klaar mee. Dan maar Openstreetmap supporten (wat ik voor Waze ook al deed).
Hebben de jongens van Waze slim gedaan, community hun materiaal laten bijwerken en daarna miljarden cashen van Google.