Wat vindt u van het Kadaster?

We zijn bij het Kadaster continue bezig met het verbeteren van onze producten en dienstverlening.

We zijn daarom erg benieuwd wat u vindt van onze (data) producten en dienstverlening en wat u eventueel graag verbeterd ziet.

Laat het ons hieronder weten!

Dit is wel een hele algemene vraagstelling.
Hebben we het hier over https://bagviewer.kadaster.nl/ of zijn er nog meer diensten die we kunnen gebruiken tbv OSM ?

Een gemakkelijker in te vullen terugmelding-formulier zou wel welkom zijn. Bijvoorbeeld dat je meerdere panden als fout kan melden op 1 formulier.
Nu weet ik bijvoorbeeld een hele groep gebouwen op het Overhoeks-terrein (Amsterdam Noord), die al lang gesloopt zijn (als ze al ooit hebben bestaan), maar nog steeds in het Kadaster staan. Althans, zichtbaar zijn in de BAG-viewer. Per pand het hele formulier invullen vind ik veel werk.

Jan, meld het in het afsluitende venster onder aan het formulier of wacht op de bevestiging van 1 pand en je hebt de naam van de huidige BAG medewerkster met een tel nummer. Bel op en leg t uit, werkt vast.

Deze ontwikkeling is in volle gang.
Er is op sinds 16 maart 2016 een testmodule waar je afwijkingen kunt melden. Dit is overigens niet alleen een terugmeldsysteem voor de BAG kadaster gegevens, maar ook voor andere bronhouders die de BGT vullen.

Het testsysteem is te vinden op https://verbeterdekaart.kadaster.nl/

Als ik op dat testsysteem kijk en in bepaalde gebieden ver genoeg inzoom zie ik ook allerlei objecten staan. (drempels, verkeersborden?). Is dat ook nieuw?

Dit is de BGT , Een centrale database waar verschillende bronhouders haar data aan moet leveren

http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=52338
http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=52357

Ik zie ook op de testkaart dat gesloopte gebouwen afwezig zijn, die in BAG nog wel staan. Is deze kaart sneller bijgewerkt?

het is een test meld systeem, het zal vermoedelijk geen nieuwe data krijgen.

Whturner

De ondergrond (OSM) is bij met wijzigingen dd 09-05-16, maar met panden (BAG info) loopt die kadastrale presentatie achter en staat de door een mapper geimporteerde PIZ wel in OSM maar niet op het kadaster (nog niet in gebruik ?)

De wms van het Kadaster is een goede bruikbare bron.
http://www.nationaalgeoregister.nl/geonetwork/srv/dut/search?hl=dut&#|17716ed7-ce0d-4bfd-8868-a398e5578a36

https://geodata.nationaalgeoregister.nl/plu/wms?request=GetCapabilities