wat is hier de bedoeling van?

https://www.openstreetmap.org/user/ridixcr/history#map=3/47.33/-23.26

mapper (zie nieuwe mappers in het vizier houden) verwijdert in hoog tempo data van de kaart… kris kras over de wereld.
Daar had ik dus net last van.

Wie weet wat hier gebeurt?

As part of the data team, Pavel works on improving OpenSteetMap by analyzing satellite imagery, addressing errors on the map, and editing buildings and roadways across the world.

Oke… dan ben ik hier niet blij mee. Vliegensvlug maar even gecheckt of mijn jaren werk aan de Biesbosch ook teniet is gedaan.
Staat er geen gebouw op de satellietfoto… hup… haal maar weg. Landuse in een park… Weg ermee. :frowning:

Lijkt me toch iets voor de DWG. Deze persoon zit te mappen zonder lokale waarnemingen te hebben gedaan. Is toch een ernstige overtreding van de OSM regels.

http://overpass-api.de/achavi/?changeset=48900459

https://www.openstreetmap.org/changeset/48900459
Aligning and fixing impossible angles in highway using #to-fix
Schijnbaar vanuit controle scripts
https://github.com/mapbox/mapping/issues/107

Dan hier, dan daar.

Volgens mij geen DWG nodig.

Voor betaalde mappers, ofwel hun chef contacteren (zou via hun profiel moeten bereikbaar zijn), of via DWG.

Mapbox heeft zijn eigen tools om “fouten” te detecteren, en ja, die kunnen overal ter wereld zijn. Beetje zoals MapRoulette.

Is er al contact opgenomen met de mapper zelf?

jep…, maar geen reactie terug ontvangen.

Er wordt volgens mij heel veel gemapt zonder lokale waarnemingen en enkel een luchtfoto wordt als bron geaccepteerd. Het is niet tegen de OSM-regels. Op een vraag van mij aan de DWG of het opgeven van een bron niet verplicht zou moeten zijn schreef Andy Townsend: “JOSM provides a source field; iD provides “imagery_used” on the changeset, and with mobile editors you can usually infer a visit.”

Imagery-used wordt standaard vermeld en is daarmee natuurlijk geen bronvermelding. Maar ik heb de hoop dat OSM van bovenaf structurele verbeteringen op dit gebied gaat doorvoeren al wat opgegeven. De mappers community moet het zelf maar oplossen.

Ook mappers actief op dit forum mappen volgens mij regelmatig zonder lokale waarneming. Het is daarbij vooral van belang om een actuele bron/luchtfoto te gebruiken en naar de datering van eerdere edits te kijken.