Z ankiety wynika, że będzie to 14 maja.
Żeby poprawić frekwencję wypadało by powiadomić wszystkich członków stowarzyszenia… jak dostanę listę maili i/lub loginów to mogę się tym zająć.
Ponieważ jest to jedyne ogólnopolskie spotkanie polskiej społeczności OSM proponuję zaprosić również nie członków stowarzyszenia. Będzie okazja przedyskutowania różnych tematów na żywca.
O ile mamy coś takiego jak lista członków to wątpię żeby była lista potencjalnie-zainteresowanych-nie-członków, więc nie bardzo widzę opcję zaproszenia ich inaczej niż przez forum czy FB…
Możemy umieścić informację o Zebraniu Stowarzyszenia na forum i facebooku Yanosika. Może to zainteresuje Użytkowników, którzy chcieliby się włączyć w działania OSM a nie bardzo wiedzą od czego zacząć…
Potrzebuję wtedy tylko potwierdzenia terminu i miejsca spotkania oraz namiarów na osobę, która mogłaby udzielić dodatkowych informacji o spotkaniu. Co Panowie sądzą o tym pomyśle?
Gdyby Zarząd się wypowiedział ostatecznie i nieodwołalnie co do terminu, możnaby umieścić wpis w oficjalnym kalendarzu https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Template:Calendar
Zarząd na razie potwierdza lokalizację w oparciu o datę 14 maja.
Czołem!
Po długich i burzliwych naradach zarząd podjął decyzję, że najbliższe walne zebranie członków OSM Polska odbędzie się 14 maja 2016, w Sosnowcu, ul. Będzińska 60, sala 120 (link do mapy)
Część formalna (czyli stricte walne) rozpocznie się o 11:00, a ok. 13:00 rozpocznie się część nieformalna, czyli prelekcje, dyskusje, a po wszystkim pójdziemy zapewne na pi… ekm… obiad.
Zapraszamy wszystkich - członków i nie-członków Generalnie każdego, kogo chociaż trochę interesuje tematyka OSM. Spotkanie ma charakter dosyć niezobowiązujący - część nieformalna to właściwie panel dyskusyjny, na którym będzie można poruszyć dowolny temat i zadać dowolne pytanie (nawet typu: jak zmapować hydrant? ;-))
A dla tych, którzy lubią agendy i chcą wiedzieć, jakie dokładnie tematy będą poruszane, na ten moment padły takie propozycje wystąpień:
- OpenDroneMap w geomorfologii i mikrokartowaniu
- QGIS w kartografii tradycyjnej
- Panel dyskusyjny OpenRailwayMap - schemat tagowania sieci, problemy
- OverpassAPI
Prawdopodobnie będzie też ekipa od Yanosika, więc jeśli ktoś chce poznać osoby, dzięki którym to wszystko trzyma się kupy, to też warto
wiecie może w jakim hotelu będziecie nocować?
Prawdopodobnie uda mi się wpaść
Mnie niestety nie będzie, bo firmowy wyjazd integracyjny akurat wtedy wypada.
Ale gdy ankieta była robiona, to kolega się nie wpisał http://doodle.com/poll/tmbrtxayr59pts5v#table
Ja się wpisałem, i co z tego? Potem się okazało, że mam dwie komunie w najbliższej rodzinie i musiałem zmieniać…
Nie wpisał, bo termin wyjazdu firmowego został ustalony jakoś niedawno i nie pamiętałem już o tym, że data walnego jeszcze nie jest ustalona. Nie skarżę się, tylko informuję.
Na openstreetmap.org.pl w informacji o walnym “wisi” jeszcze 9 maja

Na openstreetmap.org.pl w informacji o walnym “wisi” jeszcze 9 maja
W którym miejscu? Bo w notce, którą opublikowałem wczoraj widnieje "Zarząd Stowarzyszenia OpenStreetMap Polska informuje, iż 14 maja 2016 (sobota) w Sosnowcu odbędzie się spotkanie polskich sympatyków OSM "
Możemy umieścić informację o Zebraniu Stowarzyszenia na forum i facebooku Yanosika. Może to zainteresuje Użytkowników, którzy chcieliby się włączyć w działania OSM a nie bardzo wiedzą od czego zacząć…
Jeśli można prosić?
A ja dzisiaj się dowiedziałem, że kolega się rozchorował i muszę za niego jechać w delegację w sobotę…
Na tym posta zakończę bo nic cenzuralnego więcej nie mam do napisania…
#$%^&$$#$%^&*^%
Dzisiaj mam to samo co Ty. Myślę pewnie to samo. Ghrr…
Czy nie dało by się zorganizować konferencji via Skype w sobotę po południu?