Waddinxveen ten oosten van de Gouwe

Voor wie tijd over heeft en beschikt over het juiste gereedschap en de skills:
http://www.openstreetmap.org/#map=15/52.0422/4.6676
Overlappende multipolygons en landuses, resulterend in niet-gerenderde vlakken op zowel osm.org alsook op de OFM.
Loopt minstens door tot aan de Bloemendaalseweg.

Mankeert aan zo te zien, behalve dat landuse=plant_nursery niet gerendered wordt door OSM, OFM en andere renderers, vandaar dat het grotendeels wit blijft.

De tag [landuse=plant_nursery] is correct:
The plant nursery tag is used to map these areas where plant nurseries exist. A plant nursery grows plants, much like a farmer would grow food.
This tag landuse=plant_nursery is strictly meant for growing plants in open land, not inside a greenhouse, for these purposes landuse=greenhouse_horticulture is used.

Dus niets mis met de OSM mapping, OSM tagging.

Het wordt ook wel degelijk gerenderd, o.a. door OFM:

landuse=allotments | landuse=orchard | landuse=vineyard | landuse=plant_nursery [0x4e resolution 23]

Alleen wordt [0x4e] wel heel erg “wit” gerenderd:

Twee opties (maar er zijn er vast meer):

  • Verzoek aan de renderer om dit iets, ik zou zeggen, “groener” te renderen. Of meer “groene-boompjes-dingetjes” in het plaatje. Dat laatste maakt de kaart wel weer groter.

  • Pas zelf de typfile aan: “10010.typ” in het geval van OFM.
    Niet heel erg moeilijk, ook niet echt makkelijk. In dit geval: kleur wijzigen of dingetjes tekenen (Edit) en opslaan. En dat is wel eenvoudig.
    Alleen het vinden van TypViewer v4.5.34 is wél lastig.

P.S. Bedankt voor de kritiek. Ik denk dat ik het in mijn eigen typefile gras-groen ga maken. Dat sluit redelijk aan bij mijn beeld van de werkelijkheid. In tegenstelling tot snow white :confused:

Of farmland geel. Dan blijft dat ene boom-dingetje ook zichtbaar.

@Sander H en @AnkEric, bedankt voor het verschaffen van weer een stukje inzicht. Die verschillende multipolygons leken mij te overlappen, maar ‘nesten’ mag dus kennelijk wel - ik zag polygons 1363270, 1361273 en 1363183?.
Dat de vlakken ook op OFM wit leken, was mijn eigen schuld. Niet goed opgelet :roll_eyes: , sorry
De suggestie om de typ-file aan te passen, is een goede - ziet er inderdaad beter uit en lijdt minder tot verwarring. Ik zal eens kijken of ik dat voor elkaar krijg.

PS. Ik heb TypViewer 4.5.35

Ik heb niets gezegd over de mp’s. Kan even geen Krimpenerwaard of mp meer zien. Heb hier dus ook niet naar gekeken omdat ik dacht dat er een makkelijker antwoord was.

O, dus ik loop weer achter? Weet je ook nog waar je die gevonden hebt?
Want de eigen website van de maker is óf was weg en mijn vindplaats is onprettig én staat volgens JaVaWa vol met illegale zooi.
ik heb inmiddels versie 4.5.43 gevonden. Maar ook op deze site heb ik als miljoenste bezoeker alweer de hoofdprijs gewonnen :rage:

Nou jullie toch in de buurt van de Tempel komen en reparaties uitvoeren, heb ik 2 kleine verzoekjes. Kan het zelf wel proberen maar volgens mij maak ik dan ook dingen kapot , ook met JOSM. Daarom durf ik bepaalde zaken niet aan elkaar te knopen cq in te tekenen.

http://www.openstreetmap.org/#map=18/52.06771/4.69537&layers=N
Aan de binnenkant van het Pootje Tempel ligt een kleine sloot (zeg van 2,5 meter) die vanaf de brug van de Omloop via het pootje tempel naar de Middelweg loopt. Daar eindigt die in een vijver en gaat via een onzichtbare duiker weer onder de Middelweg door.

Uit mijn hoofd, ben nu niet ter plaatse loopt die sloot net boven de brug van de Omloop door tot aan het water. Dat durf ik dus ook niet vast te knopen.

Dit geldt trouwens hetzelfde op een heel andere plek, en daar weet ik zeker dat de sloot doorloopt:

http://www.openstreetmap.org/#map=18/52.01309/4.67576&layers=N (dus langs het door mij ingetekende vlonderpad)

Zie ook issues voor de osm.org kaart,
Daar is al een jaar niet veel mee gedaan

https://github.com/gravitystorm/openstreetmap-carto/issues/2039
Je krijgt daar gelijk commentasr, dat de tagging niet afhankelijk mag zijn van de rendering.
Toen heb ik omgeving Boskoop maar aangepakt.
Alle boomkwekerijen stonden toen nog als boomgaard getagd (erfenis van 3dshapes)

Voor OsmAnd was het binnen een week geregeld:

https://github.com/osmandapp/Osmand/issues/2219

Geen idee meer waar ik die .35 versie heb gevonden - in elk geval al geruime tijd geleden. Herinner me ook dat het lastig was en allerlei scary websites die wel een of andere versie aanboden. Kan best zijn dat ik die van een andere mapper heb gekregen.

Nou… ik was daar niet bezig hoor. Ik gebruik JOSM niet en wil m’n vingers niet nog een keer branden aan (mogelijk?) lastige edit-klussen. Na de discussies over witte vlekken in de Krimpenerwaard op osm.org viel mijn oog op heel veel wit bij Waddinxveen en Boskoop. Vandaar dat ik dit draadje startte.
En ik zal aan @Ligfietser vragen of hij het een goed idee vindt om kwekerijen een tintje te geven i.p.v. wit, zoals @AnkEric voorstelde.

Ik heb bij Pootje Tempel een en ander aangepast naar Cyclomedia (2014). Er kan nog veel meer, maar momenteel zeer weinig tijd. Kijk maar eens of dit bevalt.

De reden dat ik wit heb gekozen is omdat glastuinbouw er ook onder valt. Op de satellietfoto ziet dat er zo uit van boven:
https://www.google.com/maps/@52.0009953,4.2477558,20280m/data=!3m1!1e3

Heb het nu veranderd in “Farmland geel”. Zal volgende week wel te zien zijn.

Netjes, ik zal als ik zelf ook meer tijd heb, de sloot nog iets verder doortrekken (+vijver), want in 2014 was dat nog niet gebeurd, maar in 2015 wel.

@Bikepc, het maakt niet mij niet zoveel uit of je wel of niet bezig was, maar het was voor mij wel de trigger voor het verzoekje. (Eigenlijk al in het topic van de Krimpenerwaard, maar dit kwam wat gunstiger uit :wink: