Vreemde weg bij nieuwe A5, Amsterdam

Op het Duitse forum is een post geplaatst over user Laurens Hekkelman, die vlak over de grens merkwaardige veranderingen heeft doorgevoerd. Eerder al had hij de nieuwe A4 bij Steenbergen al in gebruik genomen, terwijl dat in werkelijkheid pas over anderhalf jaar het geval is.

Eén van de edits van hem is deze merkwaardige aansluiting op de nieuwe A5 bij Amsterdam: http://www.openstreetmap.org/#map=19/52.39186/4.77338&layers=N
Ik heb nog nooit zoiets gezien. Kan een local uit (de omgeving van) Amsterdam nagaan of deze aansluiting klopt?

Cheers, Johan

ps uiteraard heb ik deze user al een mail gestuurd hierover, nog geen reactie gehad

Ik reed vandaag nog over de A5 van Haarlem richting Zaandam, hoewel het de andere richting is, en ik niet expliciet langs de “vreemde weg” ben gereden, weet ik zeker dat die oprit naar de A5 niet bestaat.

Als je van de Wethouder van Essenweg naar de A5 wilt of vice versa moet je afslag 2 gebruiken.

Nog meer troep van Hekkelman verwijderd: http://www.openstreetmap.org/browse/way/243630901/history
Misschien heeft die wel meer schade aangericht, even in de gaten houden: http://yosmhm.neis-one.org/?Laurens%20Hekkelman

Sebastic, klopt afslag 2 is / heet IJmuiden en 3 Westpoort verschilt 800 m. Beide aansluitingen 2 en 3, kennen verwarrend genoeg de bestemming industrieterrein Westpoort respectievelijk met de code 5000 - 9000 en Spaarnwoude en 1000 - 5000 met P&R Sloterdijk. Daar tussen is geen aansluiting te vinden. Heeft onze vriend soms een oude werkweg als aansluiting getekend ?

Nog een situatie van dezelfde gebruiker die mogelijk niet klopt: http://www.openstreetmap.org/#map=19/51.54343/4.29085&layers=N

Is er iemand die deze mogelijk niet bestaande rotonde kan checken?

Hier maakt iemand z’n eigen wereld. Dat kruispunt naar het westen routeert nu helemaal niet meer. Had een aantal weken geleden al opmerkingen geplaatst op osm. Nu verandert het daar doorlopend … 'k Ken iemand in Lepelstraat (geen mapper), maar zal toch eens vragen of hij wat weet.

Eggie

hij lijkt van augustus dit jaar bezig te zijn. Zie http://www.openstreetmap.org/user/Laurens%20Hekkelman/edits?page=3. Aan de commentaren bij de changesets lijkt hij niet opzettelijk uit te zijn op vandalisme.

Die rotonde is net weer verwijderd door ene Wizkidje, een newbie http://www.openstreetmap.org/browse/changeset/18676436
Is dit Hekkelman onder een andere naam? Er gebeuren rare dingen daar :confused:

Zie ook:
http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=22328

Afslag 2 is IJmuiden, en afslag 3 Amsterdam-Westpoort, dit staat op de eerste borden wanneer je vanuit Zaandam komt. Op de volgende borden staat ze beide met bestemming industrieterrein Westpoort met 5000 - 9000 en 4000 - 5000 respectievelijk. Op het laatste bord voor afslag 3 staat richsting Amsterdam-Westpoort s102. Op de volgende borden staat afslag 3 IJmuiden Amsterdam-Geuzenveld s103 N202.

Het is goed mogelijk dat daar tijdens de werkzaamheden een service weg was, de landuse in de buurt lijkt dat ook te suggereren, maar de weg is er heden ten dagen niet. Dan moet eerst een stuk uit de vangrail gezaagd worden om daar op de A5 te kunnen komen.

Wizkidje heeft ooit maar 1 edit gedaan bij Halsteren. Dan ben ik benieuwd wat er van dit wegenstelsel in wording overblijft. Een paar weken geleden waren het allemaal losse stukjes weg, maar de oude situatie stond er nog goed onder en routeerde het tenminste nog.

Wizkidje heeft zich vanmiddag ingeschreven, vermoedelijk deze discussie gevolgd en de rotonde in kwestie verwijderd.
Misschien de anonieme gebruiker die deze note heeft geplaatst en daarna even de boel heeft gecorrigeerd?
http://www.openstreetmap.org/?note=47543#map=18/51.54336/4.29129&layers=N

Waarom niet gewoon, dank u voor de aanpassing ? Of wonen beide mappers in dezelfde straat en delen ze meer kenmerken ?

Hier info over de stand van zaken: http://www.wegenforum.nl/viewtopic.php?f=8&t=140&start=1590#p572392

en voor de fietsers hier: Dat fietsbruggetje is net open.
http://www.rws.nl/actueel/nieuws_en_persberichten/2013/augustus2013/vanaf_zaterdag_7_september_fietsbrug_klutsdorp_open_voor_gebruik.aspx Het ziet er een beetje wonderlijk uit. 'k Heb een stukje naar het zuiden oneway weggehaald anders routeert het helemaal niet meer. Denk dat ik daar weer eens ga fietsen(lees: mappen) . Dat was een tijd niet mogelijk, want het hele gebied lag op de schop en het is nog niet klaar. Het mooiste stukje van het land van Marijntje Gijzen is door de weg aardig aangetast.

http://www.openstreetmap.org/#map=19/51.55482/4.29660

en het trace
http://www.vananaarbeter.nl/Images/Traject%20A4%20Dinteloord%20-%20Bergen%20op%20Zoom_tcm220-305817.pdf
Eggie

Ik heb bij Steenbergen het fort ingetekend obv Bing en de aansluiting van de A4 bij Steenbergen verbeterd op basis van het NWB. Interessante plek voor een mappingparty!

Ha It’s,

Die party moeten we maar niet in het fort doen, want dat staat in de edit-mode in potlatch2 onder water. :stuck_out_tongue:
Denk dat het in de ofm trouwens wel goed rendert.
In mapnik ziet het er ook goed uit. http://www.openstreetmap.org/#map=18/51.60048/4.30669

Groet,
Eggie

Hoi itssofunny, klein detail het fort is nu ook niet meer geinundeerd.

Mooi dat de aarden wal nu op de kaart staat Ik zie alleen de naam niet meer, is die weer zichtbaar te maken?

hi, bij bewerken staat het icoontje erin, t wordt met de naam niet gerenderd, sorry. De naam stond er dubbel in en ik heb voor het icoon gekozen. De wal is nog niet compleet, er moet aan de binnenzijde mogelijk ook een taludtje worden aangegeven. Maar dat zie je plaatselijk pas, verkennen dus, dat geldt eigenlijk voor alle aarden werken of stellingen. Dat weten meer mensen, die hun oog op Zeeland en zijn stellingen hebben laten vallen.

Waarom toch voor het punt gekozen? En niet voor area.

http://geschichtskarten.openstreetmap.de/historische_objekte/?zoom=16&lat=51.60068&lon=4.30624&layers=B0000FT
Daar maakt het niet uit of je voor area of punt kiest.