Vreemde grijze lijn in de JOSM BAG versie

Ik kom langs de rand van de Grevelingen werkend met de BAG versie van JOSM breuken tegen op de waterlijn. Bij nauwkeurige observatie en scheiding van de ways blijft er een enkele grijze onduidelijke way over, zonder zichtbare tag ? Zie link http://www.openstreetmap.org/#map=16/51.7406/3.8450
Terwijl er rondom kennelijk wat losse punten zijn ? Het gehele gebied is te groot om in een keer te downloaden, maar deze versie laat slechts een gebied toe, kennelijk een beperking van de BAG versie. Bij de gewone versie is het een postzegel plan maar die kan je naast elkaar leggen.
Ik ben het spoor bijster, kan iemand het verklaren ? De Grevelingen zit wel tegen de kritische 2000 grens aan.

Welk object is de “grijze onduidelijke way”?

Ik zie grijze lijnen voor diverse man_made objecten.

Een link naar het betreffende object zou erg behulpzaam zijn. Selecteer daarvoor het object in JOSM en selecteer in het “View” menu de optie “History (web)” of gebruik de keyboard shortcut Ctrl+Shift+H. Kopieer de URL van de OSM history pagina en plak deze in een nieuwe post in dit topic.

Hi, zie link nu aan de andere zijde https://www.openstreetmap.org/node/43823655/history onder de gemarkeerde node zit het uiteinde van een blinde grijze way ?

Een node is geen lijn, ik had een link naar een way verwacht die jou “grijze lijn” zou zijn.

Jou gelinkte node is onderdeel van een man_made=breakwater (https://www.openstreetmap.org/way/56725469/history) wat in JOSM als een grijze lijn word gerenderd.

Ook is de node onderdeel van een leisure=park (https://www.openstreetmap.org/way/56641114/history) wat in JOSM met een groene lijn en vlak gerenderd word.

Dan is de node ook nog onderdeel van een ongetaggde way (https://www.openstreetmap.org/way/140880798/history) welke een member is van de Grevelingenmeer multipolygon relatie (https://api.openstreetmap.org/relation/940363/history). Ik vermoed dat dit je “grijze onduidelijke way” is. Als je alle members van de relatie download zal je grijze lijn blauw worden omdat de relatie met natural=water is getagged.

Wat het selecteren van objecten in JOSM betreft, heb je middelste muisknop al ontdekt? Daarmee kan je een menu openen met een lijst van alle objecten die zich onder je muiscursor bevinden. Met Ctrl ingedrukt kan je de gewenste objecten selecteren en deselecteren.

Zie: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/JOSM/Advanced_Tricks & http://wiki.openstreetmap.org/wiki/JOSM/Advanced_editing#Unglueing_and_untangling