Goedenmiddag, ik heb een vraag, hoe moet ik tunnel coderingen voor gevaarlijke stoffen en verplichte routes zgn aangeven cq taggen?
Het tunnel regime geld is voor geschreven voor alle gevaarlijke stoffen die boven de 1000 punten in de 1000punten tabel komen komen. een stof met classificatie C mag door A, en B tunnels niet door C,D en E
Route plichtige stoffen mogen niet in de bebouwde kom komen tenzij er een vergunning voor afgegeven is. Route plichtige stoffen mogen buiten de bebouwde kom overal rijden echter wel de kotste weg van afzender naar bestemming.
Ter aanvulling:
Gevaarlijke stoffen mogen ook niet in de bebouwde kom komen.
Tenzij de bestemming waar geladen of gelost wordt binnen de bebouwde kom ligt,
en de gevaarlijke stof geen route plichtige stof is, dan moet de chauffeur een vergunning verstrekt door de gemeente bij zich hebben.
De vraag is of we daar behoefte aan hebben.
De gespecialiseerde bedrijven en chauffeurs kennen die informatie en moeten die cursus om de paar jaar weer herhalen.
Overige weggebruikers hebben geen behoefte aan die informatie en kunnen de vertaalslag van klassen, toegestane hoeveelheden, routeplichtige stoffen en de betreffende verkeersborden ook niet maken.
Gewoon even een paar vragen. Gebruiken die chauffeurs ook een route planner? Willen we die chauffeurs (of planners) uitsluiten van OSM? Als die informatie niet in OSM staat, waar staat het dan wel?
Die chauffeurs gebruiken nooit een routeplanner. De voorgeschreven routes en de bijzonderheden van tunnels, veren, extreme weersomstandigheden overnachtingsplaatsen en nog veel meer behoren tot hun parate kennis, die ook elke paar jaar weer wordt opgefrist. Ook een buschauffeur zal nooit een routeplanner gebruiken.
Aangezien er geen doelgroep is voor die bijzonderheden blijft mijn conclusie: niet aan beginnen.
Dan ben ik blij dat ik met die wereld helemaal niets te maken heb. Uit je hoofd leren wat een computer veel beter kan, beschouw ik als een volkomen nutteloze activeit.
Als OSM een bedrijf was, dan zal dat een markt zijn om nieuwe klanten binnen te halen Maar puur qua informatie is het misschien nu niet bruikbaar voor de gemiddelde OSM gebruiker. Maar hoe zit het in de toekomst? Misschien komt daar verandering in?
Op zich zijn dit vrij algemene categorieën die in heel Europa worden gebruikt. Het aantal tunnels in Nederland met zo’n soort categorie is ook niet heel groot. Het zijn vooral snelwegtunnels en een paar tunnels op het onderliggend wegennet.
Dit soort categorieën worden met verkeersborden aangegeven en zijn dus te vinden m.b.v. survey, zie bijvoorbeeld hier.
Het lijkt me niet meer dan logisch dat naast de accesstags ook de maximale hoogte, breedte, snelheid en voor mijn part ook de veiligheidscategorie wordt opgegeven. Ik voeg ze altijd toe als ik ze tegenkom (behalve de laatste want die kende ik nog niet). De enige vraag die beantwoord hoeft te worden is of de gegevens op een standaard manier kunnen worden toegevoegd.
Jij bent zeker voorstander van het gebruik van rekenmachines op de lagere school? Staartdelen en tafeltjes leren nutteloos? Je hebt in mij je tegenstander gevonden rekenmachines in de prullenbak!
Natuurlijk kennen beroeps chauffeurs ook niet iedere weg. Maar dat wordt ook niet gevraagd. Als je gecertificeerd bent voor het vervoer van gevaarlijke stoffen rijdt je een zeer beperkt aantal bestemmingen en ken je elke toegestane route in jouw rayon.
En dat is dus het kenmerk van die doelgroep. Hetzelfde geldt voor buschauffeurs van de lijndiensten, die rijden hun routes blindelings.
Klinkt als een heel handig systeem. Heb je door ziekte of vakantie ergens een chauffeur nodig, kan je niemand inzetten, want niemand kent dat gebied. Maar goed, dat is niet mijn probleem.
Een familielid van mij rijdt internationaal en heeft certificaten voor gevaarlijk vervoer. Ik weet niet of hij ook internationaal met gevaarlijke stoffen rijdt dus ik kan jouw opmerking niet goed beoordelen.
Het enige wat Andre wil weten is of hij dit kan taggen en hoe. Misschien kan iemand die er meer van weet daarop ingaan, zoniet dan kan de Roertunnel als voorbeeld worden gebruikt.
Ik ben dus chauffeur en gebruik OSMAND als navigatie op mn mobiel
en sta dus geregeld voor een bord verboden voor 7,5 ton en zwaarder of de routes voor ADR cq tunnels worden verkeerd berekend danwel je weet niet waar je wel heen moet als de route door een tunnel gaat.
de hazmat tag heb ik inderdaad ook gevonden echter kun je daar geen code A,B,C,D of E aanhangen. Deze coderingen staan in het ADR wat de europese regelgeving is voor vervoer gevaarlijke stoffen door europa en aanliggende landen bv Rusland
Iemand suggereert dat chauffeurs en bus chauffeurs geen routeplanners gebruiken , al eens geprobeerd een bus parkeerplaats in Amsterdam te vinden? of een uitstapplaats bij de Stopera? als chauffeurs geen routeplanner gebruiken komt dat omdat de routeplanners die info niet hebben niet anders om. Er ligt du een groot braak terrein mbt routeplanners en OSM. ( niet iedereen zit op een fiets )
Vroeger wel, volg nu gewoon de navigatie.
Heb soms geen idee waar ik ben of kom door dorpen waar nooit van gehoord had en dsta je in eens te kijken als je voor een bord van 7,5ton staat met 50ton …
Denk dat meer een OSMAND ding is maar een layer voor verkeersinfo en o er plaats is op een parking voor overnachting zou echt top zijn…
zit namelijk constant met geknepen billen te rijden of ik wel of niet uit kom met mn rijtijden wet. elke fout code in de tachograaf kost gemiddeld 450 euro
Voorbeeld:
Je staat met je spaanse Truck bij de Welplaatweg, Botlek Rotterdam, Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland, 3202, Nederland
en je moet naar Mijlweg, Mijlpolder, 's-Gravendeel, Binnenmaas, Zuid-Holland, Nederland, 3295KH, Nederland
ongevaarlijke route:
A15 botlek tunnel, A29 Heinenoord tunnel N217 s’Gravendeel of van de Akzo gelijk A15 richting maasvlakte, N57 Hellevoetsluis via Zeeuwse eilanden.
product tunnel code classificatie D
A15 Botlek brug, A16 richting Breda, A15 richting Nijmegen Alblasserdam brug, A15 afslag Papendrecht N3 Kil tunnel is een C tunnel daar mag D door N217 's Gravendeel
product tunnel code classificatie C
Kil tunnel mag je niet door dus A16 op richting Breda, aslag A17 richting Roosendaal, A59 richting fijnaart, A29 richting Rotterdam, N217 naar s’Gravendeel. Je kunt ook viad de N57 Middelharnis A29 richting Rotterdam o met het pontje Spijknisse - Oud Beijerland maar geen idee of daar een weight restrictie is