Verschillen Landelijk Fietsplatform en OSM

Uit nieuwsgierigheid heb ik in QGis een kaart gemaakt waarin de fietsknooppunten en - lijnen van OSM en van het Landelijk Fietsplatform samenkomen. Door lijnen en nummers te verschuiven is goed te zien waar alleen OSM of alleen LFP data staat en dus er iets aan de hand is. Misschien een aanleiding om ter plekke te situatie te bekijken.
Via de QGis Cloud plugin is de kaart beschikbaar op: http://qgiscloud.com/PimVerver/OSM_LFietsPL002 of mobiel: http://m.qgiscloud.com/PimVerver/OSM_LFietsPL002. De data is zichtbaar vanaf schaal 1:50000

Pim Verver

Is wel handig, bij mij in de buurt 3 nieuwe verbindingen en een ingevoegd knooppunt gespot, dus daar zal ik wel eens langsgaan of in m’n Mapillary archief kijken.
Op 2 andere punten valt me op dat het fietsplatform niet actueel is door bij zeker 2 jaar oude wegverleggingen/afsluitingen nog hardnekkig de oude situatie te willen volgen.

Goed bezig Pim en dank voor het delen. Leuk om te zien dat je met Qgis ook dit soort zaken kunt delen op QGIS cloud. Wist niet dat het kon. Moet ik ook maar eens in verdiepen. Verder vraag ik me af of het functioneel veel afwijkt van de BTM kaart. Wellicht heeft PDOK een andere bron dan het landelijk fietsplatvorm.

Voor zover ik het heb kunnen zien is in dit geval PDOK en het Landelijk bureau identiek. Zeer waarschijnlijk komt de voeding van PDOK van het Landelijk bureau.