Vantaan ranta

https://www.openstreetmap.org/way/987156964

Onko tämä Se?

Siis se lehdissä hehkuteltu osa Vantaata Espoon sisällä.

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4117849

Eli pitääkö (jos on) liittää (outer) Vantaan relaatioon ja (inner) pois Espoosta? En tiedä miten kaupunkien omistukset toisen alueella vaikuttaa kaupunkien rajoihin.

No ainakaan ID editori ei anna mahdollisuutta liittää sitä kumpaankaan millään roolilla (tarjoaa ainoastaan mahdollisuuden liittää “Cycle route Pyörämatkailureitti 50” relaatioon) - tai en vain osaa.

.

Mo!

Tuo Vantaan kaupungin maanomistus ei muuta kuntarajaa. Helsinki taitaa omistaa aika paljon maata Espoossa (Pirttimäen ja Luukin ulkolualueet?), mutta sillä ei ole vaikutusta kunnallisiin hallintorajoihin.

Toinen juttu on sitten enklaavit: https://fi.wikipedia.org/wiki/Enklaavi. Noita on aika paljon Suomessa, mutta en ole kyllä katsonut onko niitä kartoitettu OSM:n. MML:n 1:10k hallinnollisten rajojen aineistosta nuo löytyvät tarkimmin: https://www.maanmittauslaitos.fi/kartat-ja-paikkatieto/asiantuntevalle-kayttajalle/tuotekuvaukset/kuntajako

P

OK,

Se oli sitten vain myyvästi lehdissä otsikoitu “Pala Vantaata keskellä Espoota!” tms, niin jossain vaiheessa kuvittelin sen oleva Vantaan eksklaavi ja samalla Espoon enklaavi

Yleisesti ottaen noissa kuntarelaatioissa on nuo aika hyvin mukana - ainakin niissä, joihin olen törmännyt.

.