VALO-koulujen kartta OpenStreetMapsiin vai layeriksi?

Moi,

Tämä kartta Suomen avointa lähdekoodia käyttävistä kouluista pitäisi siirtää OSM-pohjalle: http://goo.gl/NPbZ6.

Mikähän olisi järkevin tapa tehdä se? Olisiko siis kevyttä tapaa asentaa tämä editoitavaksi OSM:n pohjalle erilliselle palvelimelle, vai olisiko jotain hyvää tapaa editoida tätä OSM:n pääsivuilla?

Ja olisiko OSM-pääkarttaan yleensäkään järkevää laittaa kouluihin tagia “käyttää avointa lähdekoodia”?

Terveisin
Tomi Toivio

Edit: Piti vaihtaa linkki toimivaan muotoon.

Yksi tapa olisi tehdä VALO-relaatio, johon lisättäisiin kaikki siihen kuuluvat koulut (amenity=school), joko pisteinä (pääsisäänkäynti, building=entrance) tai alueina. Sillä tavalla tiedot näkyisivät kartalla suoraan linkistä http://www.openstreetmap.org/browse/relation/

Toisaalta maailmasta ei tuon linkin lisäksi sitten löytyisikään monta muuta keinoa saada VALO-kouluja valituksi ja kartalle näkyviin tai vektoriaineistona ulos. Tämän ohjeen avulla se kyllä onnistuisi http://latuviitta.org/documents/OSM_relations_visualized_with_GDAL_and_OpenJUMP.pdf, ja ihan varmasti muitakin vaihtoehtoja löytyisi.

Tavallisen tagin, esim. foss=yes, käyttö helpottaisi asiaa joihinkin käyttötarkoituksiin, mutta VALO-koulujoukkion suora linkitys openstreetmap.org:in sivulle ei onnistuisi. Eli kuten tavallisesti, kaikilla vaihtoehdoilla on hyvät ja huonot puolensa.