Väärät tiedot, mikä avuksi ?

Moi,

Ihmettelen miten saisi oikaistua väärät karttatiedot.

Pirkan Taipaleen reitti on merkitty virheellisesti Valkeakosken ja Kangasalan maisemiin.
Joku on varmaankin sekoittanut Pirkan Hölkän reitin ja Pirkan Taipaleen reitin keskenään?

Eli, miten tulisi toimia asian suhteen jotta saisi virheelliset merkinnät pois ?

Kiitän ja kumarran

(jep, eli aika kokematon OpenStreetMapin suhteen…vaikka marvilaisia ollaan :laughing:)

Voit korjata virheen itse, tarvitset siihen karttaeditorin, minä käytän JOSM-editoria osoitteesta: josm.openstreetmap.de. ( Muitakin on. ) Toinen vaihtoehto: laita karttalinkki foorumille virhellisestä kohdasta, niin joku paikkakuntaa tunteva voi ehkä auttaa. . .

Hei!

Onkohan kyse siis tästä Pirkan Taival-nimisestä tiestä (tai siis tuo nimi on muillakin tie- ja polkuosuuksilla tuossa lähimaastossa)?

Helpoin vaihtoehto aloittelijalle lienee käyttää suoraan selaisessa toimivaa iD-editoria. Eli paina “Edit” tai “Muokkaa” -valikkoa ylävasemmalta, ja valitse “iD (selainkäyttöinen muokkain)”. Tämä vaatii sisäänkirjautumiksen, mutta iD:n mukana on lyhyt käyttöopas ja -selostus, joka auttaa alkuun.

Jos ymmärsin virheilmoituksesi oikein, korjaamiseen riittää, että muutat name-tagin kenttää oikeaksi kaikilla Taipaleen tieosuuksilla.

Tuollaiset eri teitä kulkevat polut voisi helpommin merkata myös monen viivan relaationa, mutta en tiedä, kuinka hyvin iD-editori toimii relaatioiden kanssa. Niiden luominen on kyllä helppoa tuolla Kai Timoskaisen mainitsemalla JOSM-editorilla, mutta se on muuten aika raskas Java-ohjelma.

Toivottavasti tämä auttaa alkuun.

Kiitos vastauksesta.

Kiitos vastauksesta. Kyseessä on juuri tuon alueen virheellinen merkintä.
Eiköhän homma onnistu näillä vinkeillä.